» » У ТНЕУ проведено диспансеризацію.

У ТНЕУ проведено диспансеризацію.

Дата: 13-02-2014, 16:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Одинадцятого лютого відбулася зустріч ректора ТНЕУ Андрія Ігоровича Крисоватого та проректора з науково-педагогічної роботи Василя Ярославовича Брича з головним лікарем Тернопільської міської комунальної лікарні №3 Юрієм Васильовичем Лазарчуком. У робочій нараді також взяли участь головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Микола Миколайович Медвідь та завідуюча амбулаторією №6 Ірина Володимирівна Бородайко. Під час зустрічі було обговорено питання диспансеризації працівників ТНЕУ.

«За кількістю ліжко-місць Україна приблизно у півтора-два рази випереджає європейські країни: у країнах ЄС 55 ліжко-місць на 10 тис. населення, тоді як в Україні — 91. Кількість установ охорони здоров’я в нас теж удвічі більша порівняно з ЄС (відповідно 0,6 і 0,3 на 10 тис. населення). Але рівень захворюваності все ж вищий, ніж закордоном. Своєчасне виявлення проблем зі здоров’ям може полегшити боротьбу з ними», - зауважив Андрій Ігорович.

«За оцінками фахівців 75% хвороб у дорослих є наслідком умов життя: його рівня, якості, режиму та шкідливих звичок. Але, як каже китайське прислів’я : «Лікувати хворобу, коли вона вже виникла, це все одно, що копати криницю, коли ти захотів пити або кувати зброю, коли почалася війна». Тому ми наголошуємо на необхідності профілактичних оглядів, які повинні проводитися раз на півроку. Хворобу, яку виявили на ранній стадії, легше лікувати. Потрібно більше уваги приділяти своєму здоров’ю, прислухатися до потреб свого організму, звертатися за консультацією до спеціалістів. Впевненість у власному здоров’ї зробить Вас успішними, сильними духовно і фізично», - розповів головний лікар Тернопільської міської комунальної лікарні №3 Юрій Васильович Лазарчук.

«Здоров’я – це найбільша цінність людини. Тому ми намагаємося дбати про кожного працівника та студента ТНЕУ. В Україні не надто висока середня тривалість життя. Варто завжди пам’ятати, що краще запобігти виникненню хвороби, аніж лікувати її. Здоров’я у наш час – це не лише індивідуальне багатство кожного, а й показник цивілізованості та соціально-економічного і культурного стану нації», - сказав Микола Миколайович Медвідь.

Василь Ярославович Брич розповів про результати диспансеризації працівників ТНЕУ та зауважив, що під час профілактичного огляду вперше було виявлено шістнадцять захворювань, з них п’ять гострих, п’ять випадків гіпертонічної хвороби, чотири - вегето-судинної дистонії і два - залізодефіцитної анемії. Також він зазначив, що частка хвороб серцево-судинної системи становить 34,4 % у структурі захворюваності і деякі працівники потребують подальшої диспансеризації за місцем проживання.