» » Вручення дипломів ТНЕУ іноземним студентам з Греції

Вручення дипломів ТНЕУ іноземним студентам з Греції

Дата: 22-04-2011, 17:29 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

ТНЕУ вже три роки реалізує угоду з Технологічним освітнім інститутом Західної Македонії (м. Касторія, Греція) щодо підготовки магістрів з бізнес адміністрування в рамках Українсько-грецької англомовної програми. Навчальний процес здійснюється українськими і грецькими викладачами, програма підготовки фахівців розроблена і акредитована українською стороною. Базовими підрозділами є кафедра міжнародної економіки ТНЕУ (завідувач кафедри проф. Савельєв Є. В.) і відділення міжнародної торгівлі Технологічного освітнього інституту (завідувачка проф. Аспазія Влахвей).
8 квітня у м. Касторія відбулося урочисте вручення документів ТНЕУ про закінчення 2-хрічної магістерської програми з бізнес адміністрування 30 випускникам Українсько-грецької програми при цьому інституті. З них 27 студентам вручені дипломи ТНЕУ, 3 студентам – сертифікати ТНЕУ. Останні отримають дипломи після здійсненнями ними нострифікації своїх грецьких документів про освіту у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України. Студенти на програмі навчалися за навчальним планом ТНЕУ, який акредитований Міністерством освіти, науки і релігій Греції, тому випускники програми отримали лише документ про освіту ТНЕУ. Він визнається Грецією і країнами Європейського Союзу як такий, що засвідчує успішне закінчення навчання за акредитованою країною ЄС програмою.
Вручення дипломів грецьким студентам здійснювали представники української та грецької сторін. ТНЕУ представляли проректор з науково-педагогічної роботи доц. Шинкарик М.І. та завідувач кафедри міжнародної економіки проф. Савельєв Є.В. У процедурі вручення диплому взяли участь генеральний консул України в Салоніках Ігор Сибіга. З грецького боку вручали диплом ректор Технологічного освітнього інституту Західної Македонії проф. Георгіос Харалампідіс, проректор проф. Ніколас Цунис, директор Українсько-грецької програми проф. Евангелос Сискос, народний депутат парламенту Греції п. Джикалагяс, віце-губернатор Касторії Саввопулос Димітріос, викладачі програми.
На вручені дипломів були присутні близько 200 близьких та друзів випускників. У виступах керівників програми, викладачів, урядовців відзначалася важливість співпраці у освітній сфері для розвитку дружби і співпраці між українським і грецьким народами.
Навчання грецьких студентів за навчальною програмою та за участю викладачів ТНЕУ свідчить про відповідність якості підготовки фахівців у Тернопільському національному університеті, зокрема при кафедрі міжнародної економіки, європейським стандартам.