На гостину до Євгена Дударя

Дата: 24-04-2014, 17:07 | Автор: студентка групи МПЗ-11, учасниця літературної студії «Магія слова» ТНЕУ Мар’яна Петльована

23 квітня 2014 року, у Всесвітній день книги і авторського права, у бібліотеці-етноцентрі №4 для дорослих відбулася зустріч з відомим українським письменником-сатириком, публіцистом, щирою, доброю, відданою Україні людиною Євгеном Михайловичем Дударем. У цій зустрічі взяли участь представники літературної студії «Магія слова» ТНЕУ та працівники відділу гуманітарної освіти та виховання нашого університету.

 

Євген Дудар - людина з багатим внутрішнім світом, вагомою життєвою позицією, яку несе через десятиліття усього свого свідомого життя. 

 

Відомий публіцист виявився дуже близькою, рідною своєму народові особистістю. Він з таким захопленням ділиться своїми історіями з життя, а їх було не так мало за 81 рік. Дивовижно, що така людина стільки пережила у своєму житті! Як працював в різних газетах, як ділився шоколадом з дівчиною, з якою танцював вальс, як ходив у синіх штанах, які потім продав своєму другові. Внаслідок цієї пригоди вийшла збірка «Штани з Гондурасу». Також пригадав і часи служби в армії. Ніколи б не подумала, що з однією людиною могло трапитися стільки пригод, що запам’яталися на все життя  і закарбувалися в пам’яті найкращими моментами. 

 

Євген Михайлович був знайомий з великою кількістю видатних, талановитих особистостей, однією з яких був його близький товариш - Василь Симоненко, про якого сатирик згадує лише з найкращими помислами. 

 

Спілкуватися з письменником дуже легко. Він створює навколо себе сприятливу, комфортну, теплу атмосферу. 

 

Обговорення запитань, які були поставлені Євгену Михайловичу, спонукало до думки, що український гумор – найвлучніший виразник нашого менталітету, моральної поведінки, а також негаснучого інтелекту.

 

Письменник залишив незабутні враження, адже справжня доброта, що була подарована ним, нагадала усім, що українці – найкраща у світі нація, і нашому роду таки нема переводу!