» » ДОРОГІ СТУДЕНТИ! ГЛИБОКОШАНОВНІ КОЛЕГИ!

ДОРОГІ СТУДЕНТИ! ГЛИБОКОШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Дата: 1-09-2011, 11:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

У житті кожного з нас є миттєвості, на які ми чекаємо з особливим, трепетним хвилюванням. І ось сьогодні, коли веселкова карусель безтурботного пекучого літа повільно стишує свої оберти, а жовтогарячий першовересень розфарбовує світ навколо святковою осінньою аквареллю, переплітаються в єдине юнацька радість і доросла ностальгія за перегорненими сторінками шкільних та студентських років.
День Знань – свято всенародне. Сміючись тисячами кришталевих дзвоників, тоненькою стрічкою стежини воно веде юнаків та дівчат до світу нових натхненних пошуків та впевненого самоствердження.
Початок нового навчального року з його злетами та приємними клопотами – завжди незабутній.  Цьогоріч нашому університету виповнюється 45 років. Досягнуто багато. Вищий навчальний заклад став національним університетом, вступив до Європейської Асоціації Університетів, Європейської асоціації міжнародної освіти. У 2011 році ТНЕУ удостоєний почесного звання « Лідер національної освіти» за багаторічну науково-педагогічну діяльність, нагороджений золотою медаллю в номінації « Міжнародне співробітництво в галузі освіти» та Сертифікатом Якості Швейцарського Інституту Стандартів Якості « International Quality Certificate» (SIQS). Побудовано наукову бібліотеку, відкрито Палац спорту « Економіст» у м. Чортків, бібліотеку електронних ресурсів, зроблено ремонти у гуртожитках та всіх навчальних корпусах, будується гуртожиток покращеного планування.  Це важливі кроки поступу. Багато справ зроблено, а ще більше треба зробити.
Особливим і, беззаперечно, визначальним сьогоднішнє свято є для тих, хто гордо вступає до лав студентів Тернопільського національного економічного університету.
Дорогі першокурсники! Ви – суть нашого університету, його життя, його мрії, його завтрашній день. Сучасна економіка потребує сильних і впевнених економістів, як мають чітку логіку дій й довготривалі орієнтири. Вчіться, щоб мати знання, досягнути успіху, реалізувати себе й жити заможно, достойно в своїй державі.  Будьте не тільки освіченими, а й цілісними, ніким не зламаними особистостями, твердими у своїх переконаннях, гідними послідовниками тих, хто уславив своїми досягненнями наш університет!     
Цього першовересневого ранку звертаюся до славної когорти студентства Тернопільського національного економічного університету. Саме завдяки Вам ми залишаємося юними. Ви – молодь нової формації, а тому маєте усвідомлювати, що держава покладає на Вас великі надії як на свою майбутню еліту. Ніколи не впускайте у серце зневіру, ставте перед собою амбітні завдання, не тільки сміливо мрійте, а й наполегливо працюйте. Сподіваюсь, випускник Тернопільського національного економічного університету стане лауреатом Премії Національного банку Швеції в галузі економіки пам’ яті Альфреда Нобеля  та переконаний, що випускники ТНЕУ кардинально змінять економічну ситуацію в державі.
Найщиріші вітання Вам, шановні батьки. Стає реальністю заповітна мрія Ваших сімей – незабаром діти своєю працею прославлятимуть родовід, віддаючи сили та знання для розбудови України, зміцнення її економічної могутності.
Шановні колеги! З усією щирістю серця вітаю усіх, чиє життя тісно переплелось з долею Тернопільського національного економічного університету. Низький уклін Вам за непохитну віру в кожного студента, а, отже, й в університет.
Нехай огорне Вас свято Знань своїм різнобарв’ ям, а творче натхнення й удача злетів супроводжують Вас усюди, додаючи нових сил та наснаги.
Нехай Господь Бог береже кожного з Вас, увесь наш народ і Україну.

 

З повагою
ректор Тернопільського національного економічного університету     С. І. Юрій