» » На гостинах у світлиці духовності

На гостинах у світлиці духовності

Дата: 20-08-2014, 16:15 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 19 серпня 2014 року працівники відділу гуманітарної освіти та виховання Тернопільського національного економічного університету взяли участь у відкритті фольк-історичної виставки Василя Венгера «Сповідь у дзвонах і шаблях» у Тернопільській міській бібліотеці № 4 для дорослих. 

 

Декілька слів про автора виставки. Народився Василь Петрович у селі Храбузна Зборівського району 14 січня 1956 року. Навчався у Львівському житлово-комунальному технікумі та Львівському політехнічному інституті. 30 років співає у Струсівській заслуженій капелі бандуристів України «Кобзар», член Національної спілки краєзнавців України. Доклався і як меценат, допомігши спорудити козацькі хрести на могилах відомих українців: Івана Гончара, Івана Світличного, Алли Горської та інших. 

 

На виставці представлено: ексклюзивну книгу «Конституція» 1710 року Пилипа Орлика, живописні картини художників України, муляжі козацької зброї, грошові виміри та нагороди різних часів України, старовинний український посуд, експонати з приватної колекції вишивок Марії Скробало.

 

Приємно було побувати на відкритті та оглянути виставку, а також насолодитись прекрасним співом голови Тернопільського обласного осередку Національної спілки кобзарів України Марії Євгеньєвої, заслуженого артиста України Дмитра Губ’яка, отримати задоволення від спілкування із головою Тернопільського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Дарією Чубатою, прекрасним художником Миколою Шевчуком, головою Тернопільської обласної організації НСПУ Євгеном Безкоровайним та багатьма іншими поціновувачами українських традицій, мистецтва та багатющої національної культури. 

 

Щиро сподіваюся, що студенти ТНЕУ неодмінно побувають у цій прекрасній бібліотеці, що є світлицею духовності.

 

Юрій Дзюла, методист відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ