» » Перша військово-патріотична гра в ТНЕУ

Перша військово-патріотична гра в ТНЕУ

Дата: 17-09-2014, 16:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

День 16 вересня 2014 року став особливим для студентів кафедри обліку і правового забезпечення АПВ факультету аграрної економіки та менеджменту. Адже з ініціативи ректора відбулася перша в Тернопільському національному економічному університеті військово-патріотична гра «Козацька слава». Захід організував завідувач кафедри, кандидат економічних наук, доцент Руслан Феоктистович Бруханський, професорсько-викладацький колектив кафедри та студенти 1-5 курсів. Найцікавішою ця гра була саме для першокурсників, адже вони мали змогу отримати навики військової підготовки та познайомитися із викладачами і студентами-старкурсниками у веселій та невимушеній атмосфері. Також до заходу долучилися начальник центру підготовки офіцерів запасу Володимир Іванович Гукалюк та завідувач кафедри спорту Роман Станіславович Циквас, які допомагали організувати практичну частину гри. У змаганнях взяли участь ректор ТНЕУ та проректор з науково-педагогічної роботи Василь Ярославович Брич.

        

Із словами привітання виступив ректор, який завжди підтримує ініціативи своїх студентів та вболіває за них. «Мені надзвичайно приємно, що такий патріотичний дух вирує в нашому університеті, – наголосив Андрій Ігорович, – ми гордимося тим, що наші студенти небайдужі до подій, які відбуваються в країні і зростають справжніми громадянами України. Приємно, що ви прагнете до нового, виявляєте бажання чомусь навчатися і колективно працювати.» А.І. Крисоватий також висловив побажання, щоб військові дії в нашій країні були виключно навчальними і несли за собою єднання і мир, а не конфлікти і розбрат.

        

Студенти, вибравши капітанів, розбилися на команди. Команду викладачів очолив Р.Ф. Бруханський. Гра розпочалася із теоретичної розминки, що полягала у встановленні відповідності між різними військовими категоріями – родами військ та їхніми емблемами, зображеннями військової техніки та її назвами, погонами та військовими рангами, що їм відповідають. Також була організована вікторина, яка містила запитання про козаків, про види військ у Збройних силах України, головний корабель Військово-Морських Сил України, про автомат Калашникова АК74, бойовий танк БМ «Оплот» та багато інших.

        

Найцікавішою частиною гри була практична, а саме естафети. Студенти долали дистанції із мінами, автоматами та протигазами. Вчилися розбирати та збирати автомати під керівництвом В.І. Гукалюка. Майстер-клас із збору та розбору автомата, під гучні оплески, виконав ректор ТНЕУ А.І. Крисоватий. Учасники мали можливість навчитися складати і розкладати намет й долати навісну переправу.

        

Гра викликала дружній сміх і радість, учасники допомагали один одному, вчилися колективно долати перешкоди й виконувати завдання.

        

Військово-патріотична гра «Козацька слава» стала ще одним кроком до дружнього єднання професорсько-викладацького колективу й студентів. Учасники знайшли багато нових друзів, отримали масу позитивних емоцій, відпочили серед мальовничої природи і відновили сили для подальшого перебігу навчального процесу.