» » Студенти групи МЕНМФ-11 побували у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї

Студенти групи МЕНМФ-11 побували у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї

Дата: 20-10-2014, 16:26 | Автор: Марта Яніцька, гр. МЕНМФ-11, ННІМЕВ ім. Богдана Гаврилишина

 Студенти групи МЕНМФ-11 разом із методистом відділу гуманітарної освіти та виховання Зоряною Зотіківною Островською  відвідали Тернопільський обласний краєзнавчий  музей. Це була чудова можливість поглибити знання з історії краю. 

 

В музеї представлені експонати як первісних часів, так і сучасної історії. Зокрема, нам розповіли про формування природи, ландшафту, перші стоянки людей,  їх побут та звичаї.

 

Також ми побували в залі Середньовіччя, де мали можливість оглянути макет Тернопільського замку та діораму Зборівської битви.

 

Особливо запам’яталися роботи Якова Гніздовського. Це український митець, більша частина життя якого збігла у США. Він досягнув значних успіхів у малярстві й гравюрі, а його твори прикрашали кабінет президента США Джона Кеннеді в Білому домі. Не чужими для нього були й скульптура, художня кераміка, портрет, пейзаж, натюрморт, ікона, екслібрис, книжкова ілюстрація, прикладна графіка. На грушевому та вишневому дереві митець виконав багато оригінальних творів та збагатив скарбницю українського й світового мистецтва. Його роботи зацікавили студентів виразністю ліній та простотою.

 

Екскурсія була змістовною та надзвичайно цікавою. Адже Тернопільський краєзнавчий музей — найбільше зібрання пам'яток природи, історії, етнографії і побуту Тернопільщини, найдавніший заклад культури і просвітництва в області.