» » Студенти факультету фінансів зіграли в Cashflow

Студенти факультету фінансів зіграли в Cashflow

Дата: 23-10-2014, 16:51 | Автор: Цюмпала Романа, студентка групи ФДГм-51

 20 жовтня 2014 року в науковій бібліотеці ТНЕУ була проведена бізнес-гра Cashflow. У ній взяли участь керівник програми доктор економічних наук, професор Тетяна Олексіївна Кізима та студенти групи ФДГм-51, які навчаються на магістерській програмі «Управління фінансами домогосподарств».

 

Провів гру незалежний фінансовий консультант компанії «ОВБ Алфінанц Україна» Василь Огринович. Він ознайомив учасників з основними правилами та розкрив секрети здобуття фінансової незалежності гравців.

 

Cashflow – це одна із грандіозних розробок Роберта Кіосакі, що дозволяє на практиці ознайомитись з основними принципами інвестування та розвинути підприємницьке мислення. Тільки  в Cashflow можна прожити своє життя за декілька годин і побачити, як просто досягнути своєї мрії, що для цього необхідно зробити.

 

Із захопленням і непідробним ентузіазмом ми поринули у бурхливий та  непередбачуваний світ фінансів й інвестицій. У ході гри ми мали можливість розпочати власний бізнес, брати участь у торгах на фінансовому ринку, інвестувати кошти у найрізноманітніші активи з метою отримання пасивних доходів. Граючи, вирішували складні фінансові питання, приймали відповідальні фінансові рішення (упродовж трьох відведених на це секунд) та вчилися зберігати зароблені гроші. Ми ризикували, аналізували свої дії, робили відповідні висновки.

 

Приємна атмосфера гри, максимально наближені до реальних ситуативні завдання, можливість самостійно впливати на формування власного добробуту (нехай поки що і в ігровій формі) дали змогу відчути неабияку відповідальність за щойно прийняті особисті фінансові рішення та своє фінансове майбутнє загалом.

 

Безумовно, проведена бізнес-гра дозволила студентам не лише застосувати набуті в університеті знання, але й підвищити рівень фінансової грамотності, що є надзвичайно актуальним в сучасних умовах.

 

З нетерпінням чекатимемо на цікаві зустрічі та нові пригоди у чарівному світі фінансових можливостей!