» » Науковці ТНЕУ взяли участь у конференції в Польщі

Науковці ТНЕУ взяли участь у конференції в Польщі

Дата: 21-11-2014, 15:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Професорсько-викладацький колектив Тернопільського національного економічного університету взяв участь у заключній конференції FOLPSEC «Функціонування локальних виробничих систем в умовах економічної кризи», яка відбулася 16-19 листопада 2014 року у м. Жешув (Республіка Польща). До заходу долучилися професори В. В. Козюк, Є. В. Савельєв та В. Є. Куриляк, доценти І. О. Ліщинський та М. В. Лизун, аспіранти М. Куриляк та Т. Сліпченко.

 

Упродовж конференції були презентовані результати виконання проекту «Функціонування локальних виробничих систем в умовах економічної кризи (порівняльний аналіз по країнах ЄС та їхніх сусідах)», включеного до «Сьомої рамкової програми Європейського Союзу». ТНЕУ бере участь у проекті спільно з Університетами Софії (Болгарія), Лодзі (Республіка Польща), Банська Бистриця (Словацька Республіка) та Новосибірська (Російська Федерація).

 

Учасники конференції відвідали кластер авіаційної промисловості  «Авіаційна долина – Aviation Valley», до складу якої входять 104 компанії, Жешувський політехнічний  університет та аеропорт Жешув – Ясьонка. Керівництво кластеру ознайомило гостей з діяльністю 2-х найбільших компаній, що виробляють двигуни для літаків Aerobus та Boeing.

 

На конференції були обговорені напрямки співпраці між ТНЕУ і європейськими університетами за фінансової підтримки європейських програм з підтримки науково-дослідної діяльності. Зокрема, визначено, що партнери зацікавлені у розробці проблематики «реформи регіональної економіки», «креативне місто», «формування інноваційної інфраструктури регіону», а також у співпраці в сфері навчально-методичної роботи у рамках європейської програми «ЕРАЗМУС».