» » У Бердянському університеті менеджменту і бізнесу відбулась Міжнародна конференція студентів та молодих учених «Актуальні проблеми розвитку соціально-економічних систем»

У Бердянському університеті менеджменту і бізнесу відбулась Міжнародна конференція студентів та молодих учених «Актуальні проблеми розвитку соціально-економічних систем»

Дата: 2-05-2011, 17:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Протягом 18-19 квітня 2011 року славне історичними подіями місто Бердянськ радо вітало учасників Міжнародної конференції студентів та молодих учених « Актуальні проблеми розвитку соціально-економічних систем» , що відбулась на базі Бердянського університету менеджменту і бізнесу. У конференції взяли участь 355 учасників: 336 з України та 19 із зарубіжних країн, в тому числі: Російська Федерація – 12, Польща – 2, Білорусь – 1, Грузія – 1, Казахстан – 1, Франція – 1, Канада – 1. Серед них 259 студентів та 96 молодих учених.
Мета конференції полягала у вирішенні таких завдань:
1. Активізація наукових досліджень студентської молоді, її фахове та світоглядне вдосконалення.
2. Виявлення, розвиток і підтримка обдарованої молоді серед студентів та молодих учених.
3. Розвиток студентського наукового потенціалу.
4. Підвищення професійного рівня підготовки молодих фахівців.
5. Об’ єднання широкого кола студентів на основі їх інтересу до науки.
6. Обговорення проблем забезпечення сталого розвитку соціально-економічних систем.
На пленарному засіданні виступив Андрій Бобанич – голова Студентського наукового товариства Тернопільського національного економічного університету, член наукового гуртка при кафедрі банківської справи « Банківський аналітик» з доповіддю на тему: « Основні шляхи вдосконалення функціонування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб» .
За підсумками конференції найзмістовніші доповіді на найбільш актуальні теми були нагороджені дипломами та грамотами. Зокрема, Бобанич Андрій Іванович був нагороджений дипломом I ступеня за ґрунтовну наукову доповідь на Міжнародній науково-практичній конференції студентів і молодих вчених.
Варто також зазначити, що в рамках роботи конференції голови Студентських наукових товариств Тернопільського національного економічного університету та Бердянського університету менеджменту і бізнесу обговорили основні напрями майбутньої співпраці у сфері студентської науки.
По закінченню заключного пленарного засідання представник ТНЕУ дав інтерв’ ю місцевому телеканалу, в якому він поділився своїми враженнями, зокрема відмітив високий рівень організації та проведення конференції.
Після конференції для гостей була організована екскурсія. Чудовим знайомством з Бердянськом стало відвідання Музею історії міста. Саме там можна дізнатися про видатних бердянців, історію та природу Приазов’ я. Є в Бердянську і свої архітектурні перлини. Одна з найдавніших споруд міста і сьогодні радує око – це 23-метровий Нижньобердянський маяк.

Автор: Студентське наукове товариство