» » Сьогодні Сергію Іллічу Юрію виповнилося б 65 років …

Сьогодні Сергію Іллічу Юрію виповнилося б 65 років …

Дата: 30-01-2015, 13:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Час летить: не стишують стрімкого лету роки, дні повняться подіями, мов ріки навесні, доля невблаганно вносить свої корективи, мережить сторінку за сторінкою книгу Буття… Ось уже минуло майже два  роки, як згасло життєве полум’я Сергія Ілліча Юрія  – великого буковинця, одного із найавторитетніших науковців-економістів України, мудрого наставника, талановитого керівника, палкого захисника прав і свобод своєї альма-матер.

 

Сьогодні виповнилося б 65 років з дня народження Сергія Ілліча Юрія – науковця, невтомного організатора, людини-сподвижника.

 

Доля Сергія Ілліча Юрія – це доля людини, яка прагнула досягнути далеких горизонтів. Колись здібний студент, запальний молодіжний лідер, допитливий аспірант, цікавий викладач, а згодом – ректор національного університету.

 

Першої молитви і християнських чеснот хлопця навчали батьки – Ілля Петрович та Антоніна Іллівна. Саме від них  Сергій успадкував працелюбність, справедливість, доброчесність та вміння долати життєві труднощі. З піснями матері у душі малого хлопця виливалися неоціненні скарби – сердечності, чуйності та любові до рідного краю. Дороговказом у житті стали настанови матері – завжди, при будь-яких умовах залишатися людиною.

 

Спливали роки…Сергій Ілліч став – визнаним  лідером економічної наукової школи, професором, доктором економічних наук, заслуженим діячем науки і техніки України, дійсним членом Академії економічних наук України.

 

Він ставив собі за мету жити багатогранно, повнокровно, вірив, що буття дане для праці, адже тільки тоді людина набуває душевної гармонії,  збагачує  себе і світ навколо любов’ю та добром. Життєвий шлях Сергія Ілліча свідчить про те, що слід, залишений вченим у науці, всупереч заздрісному часу й глумливим викликам моди, не припадає порохом, не заростає чортополохом. Безцінним досвідом та гідним прикладом для нащадків залишається його діяльність, яка  скеровувалася на розвиток сучасної науки та вищої школи, інтеграцію в європейську систему освіти, підвищення якості майбутніх спеціалістів.