» » «Банківські менеджери» та «ОТП Банк» обговорювали про стан довіри до надійних банків України

«Банківські менеджери» та «ОТП Банк» обговорювали про стан довіри до надійних банків України

Дата: 16-04-2015, 09:57 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Другого квітня 2015 року у Тернопільському відділенні «ОТП Банку» відбувся науковий семінар «Довіра до вітчизняної банківської системи: критерії визначення найбільш надійних банків», за участю студентів наукового гуртка «Банківські менеджери» кафедри банківського менеджменту та обліку ТНЕУ і провідних експертів банку.

  З вітальним словом до присутніх звернувся керуючий відділенням Тимчій Володимир Богданович. Також він розповів, що сьогодні АТ «ОТП Банк» є ядром фінансової групи, до складу якої входять компанії групи ОТП в Україні, зокрема, компанія з управління активами ТОВ «ОТП Капітал», лізингова компанія ТОВ «ОТП Лізинг», ТОВ «ОТП Кредит» та ТОВ «ОТП Факторинг Україна». Всі перелічені структури проводять успішну діяльність, посідаючи провідні позиції у своїх сегментах. В Угорщині до OTP Group входять також великі дочірні групи, що надають послуги в сфері страхування, нерухомості, факторингу, лізингу, управління інвестиційними та пенсійними фондами. Угорський банк має дочірні сегменти в Словаччині, Болгарії, Румунії, Хорватії, Сербії, Росії та Чорногорії. ОТР Group пропонує високоякісні фінансові рішення для забезпечення потреб понад 11 млн клієнтів, які обслуговуються у понад 1000 банківських установах в 9-ти країнах.

 Доцент кафедри банківського менеджменту та обліку ТНЕУ Васильчишин Олександра Богданівна зауважила, що ОТР Bank Plc за рейтингами надійності міжнародних рейтингових агентств знаходиться у десятці найнадійніших.  За оглядом надійних банків України 2015 року інтернет порталу Все PRO Гроші, АТ «ОТП Банк» зайняв п’яте місце. Основними критеріями рейтингу є термін роботи на міжнародному фінансовому ринку, прозорість діяльності, величина капіталу, масштаб діяльності.

 Провідний експерт АТ «ОТП Банк» Горин Руслан Ігорович наголосив щоб вибрати надійний банк зовсім необов'язково бути фінансистом, достатньо вміти аналізувати дані. Сам термін «надійний банк»  має включати в себе здатність виконання взятих зобов'язань перед клієнтом. Іншими словами — це його платоспроможність.

Експерти АТ «ОТП Банк» Клак Ірина Михайлівна та Варениця Світлана Михайлівна опираючись на власний досвід роботи з клієнтами банку підмітили, що для підтримання та збільшення довіри до надійних банків при наданні банківських послуг необхідно в простій, доступній формі інформувати, роз’яснювати, вивчати потреби клієнтів, щоб надати їм всі необхідні послуги якісно та в зручній формі.  

Студенти наукового гуртка «Банківські менеджери» ставили багато запитань до практиків та висловили своє бачення щодо повернення довіри до банківської системи України.

України.

  На завершення голова гуртка Тихонов Андрій та куратор Васильчишин О.Б. подякували керуючому відділенням у  м. Тернопіль «ОТП Банк» Володимиру Богдановичу Тимчій та експертам банку за плідну співпрацю та цікаву інформацію.