» » У ТНЕУ відбувся науково-практичний семінар «Декларування доходів громадян за 2014 рік»

У ТНЕУ відбувся науково-практичний семінар «Декларування доходів громадян за 2014 рік»

Дата: 24-04-2015, 12:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

24 квітня 2015 року у Тернопільському національному економічному університеті відбувся науково-практичний семінар «Декларування доходів громадян за 2014 рік». Захід організований колективом кафедри податків і фіскальної політики ТНЕУ спільно із Головним управлінням Державної фіскальної служби в Тернопільській області.

 

У роботі семінару взяв участь Головний державний податковий інспектор відділу комунікацій Тернопільської ОДПІ Копча Павло Петрович, який розповів про особливості кампанії декларування доходів за 2014 рік. Зокрема, обговорювалися питання пов’язані з механізмом отримання податкової знижки на витрати за навчання студентів та інші види витрат. Окрім того, були розглянуті особливості заповнення податкової декларації «Про майновий стан і доходи». Детально аналізувалися питання оподаткування спадщини та оподаткування доходів громадян, отриманих закордоном.

 

Також студенти розповіли про власний досвід декларування та обговорили можливості отримання податкової знижки з податку на доходи фізичних осіб.

 

Семінар відбувся у цікавій дискусійній формі. На завершення в.о. завідувача кафедри податків і фіскальної політики ТНЕУ Луцик Анатолій  Ігорович подякував Головному державному податковому інспектору відділу комунікацій Тернопільської ОДПІ Павлу Петровичу Копчі  за плідну співпрацю та цікаву інформацію.