» » Підписано угоду про реалізацію програми двох дипломів із Люблінським католицьким університетом Івана Павла ІІ (Республіка Польща)

Підписано угоду про реалізацію програми двох дипломів із Люблінським католицьким університетом Івана Павла ІІ (Республіка Польща)

Дата: 1-07-2015, 13:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 29 червня 2015 року відбувся офіційний візит ректора Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ (http://www.kul.pl/) доктора ґабітованого, професора Антоні Дембінського до Тернопільського національного економічного університету. 

 

Під час візиту відбулася урочиста церемонія підписання Угоди про співпрацю в рамках організації навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти, метою якого є одержання двох дипломів: Тернопільського національного економічного університету та Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ. В 2015/2016 навчальних роках заплановано розпочати підготовку студентів за програмою двох дипломів за напрямом «Менеджмент» фахового спрямування «Муніципальний менеджмент» (http://www.wunu.edu.ua/faculty/fdpmp/dmu-department/).

 

Гостя привітали перший проректор Микола Шинкарик та проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) Олег Адамів. Зокрема Микола Іванович сказав: «Ця зустріч є доленосною. Ми готові підписати договір між Люблінським католицьким університетом Івана Павла ІІ та Тернопільським національним економічним університетом, який дасть можливість  здобувати освіту у Любліні і Тернополі. Впевнений, що така програма двох дипломів стане доброю традицією для інших університетів України та Польщі. Підписання сьогоднішнього документу є результатом кропіткої праці та багатьох попередніх домовленостей. Ми відчуваємо зацікавленість обох сторін і надіємося на подальшу конструктивну та плідну співпрацю. Добрий початок – доброї справи!».

 

Професор Антоні Дембінський передав вітання присутнім від імені польської  університетської громади і наголосив: «Дуже радий, що сьогодні я маю нагоду підписати такий важливий та відповідальний документ, що відкриває нові можливості для наших  університетів. Вірю, що дорога, яку ми проклали, буде пройдена так, як ми плануємо, а наш спільний проект стане успішним і корисним для обох сторін».

 

Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інформаційна діяльність) кандидат технічних наук, доцент Олег Адамів розповів про навчальні та наукові досягнення ТНЕУ, роботу структурних підрозділів, презентував стратегію розвитку навчального закладу. «Тернопільський національний економічний  університет – це високо мотивований персонал та креативні студенти, ефективне адміністрування, конформізм та гнучкість у навчанні, свобода дослідницької діяльності, активна міжнародна співпраця відкрите фінансування усіх проектів. Ми –патріоти України, наш напрямок – європейський», – резюмував проректор.

 

У зустрічі також взяли участь завідувач кафедри державного і муніципального управління, доктор економічних наук, професор Алла Мельник; професор кафедри державного і муніципального управління, доктор економічних наук, професор Григорій Монастирський та начальник відділу міжнародного співробітництва кандидат економічних наук, доцент Ігор Ліщинський.

 

Доктор економічних наук, професор Алла Мельник ознайомила гостей зі специфікою роботи кафедри державного і муніципального управління, яка, власне, буде здійснювати підготовку студентів за програмою двох дипломів. У своєму виступі пані Алла наголосила: «Ми уважно вивчаємо усі моменти співпраці, беремо до уваги оцінки та прогнози міжнародних і українських експертів, враховуємо права та потреби громади. ТНЕУ вже тривалий час успішно працює у галузі польсько-українських освітніх програм і, сподіваємося, що дана угода, буде підтвердженням позитивної динаміки співпраці між нашими освітніми закладами та країнами загалом».

 

Ректор Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ, доктор ґабітований, професор Антоні Дембінський ознайомився з кампусом Тернопільського національного економічного університету й інфраструктурою студентського містечка, відвідав студентську каплицю.

 

Пан Дембінський подякував за теплий прийом та зауважив, що відвідини  ТНЕУ додали йому нових ідей  та енергії.

 

Співпраця між Тернопільським національним економічним університетом та Люблінським католицьким університетом Івана Павла ІІ відкриває великі перспективи європейського розвитку нашого університету і є ще одним знаменним кроком на шляху міжнародної інтеграції.