» » Освятили пам’ятник Герою України Володимиру Гарматію

Освятили пам’ятник Герою України Володимиру Гарматію

Дата: 28-07-2015, 10:20 | Автор: Марія Баліцька

 27 липня 2015 року у родинному селі Чернелів-Руський Тернопільського району Тернопільської області освятили пам’ятник Герою України Володимиру Гарматію, який загинув 25 липня 2014 року у зоні АТО.

 

Володимир Михайлович Гарматій був студентом 5 курсу заочної форми навчання за спеціальністю «Облік і аудит» (ФОА ТНЕУ).

 

У квітні 2014 року Володимир був мобілізований до лав армії, служив у 72 бригаді під Сєвєродонецьком, був командиром взводу 51-ї окремої механізованої бригади, мужньо стояв на захисті рідної держави і до останнього боронив її від агресорів.

 

І у церкві «Покрови Пресвятої Діви Марії» – під час Божественної Літургії, і на цвинтарі, де знайшов вічний спокій залюблений у життя, привітний, сповнений мрій і бажань Володимир Гарматій, знаходив потрібні слова втіхи і розради для матері героя, рідних, друзів  і знайомих загиблого, односільчан парох церкви о. Іван Гавліч, який відслужив молебень і окропив пам’ятник святою водою.

 

Авторський вірш-реквієм «Солдатські матері» продекламувала член Національної спілки письменників України, головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка»  Марія Баліцька, подарувши матері Героя України п. Оксані власну книгу «Містична Троянда». Поклали квіти на могилу і запалили свічку пам’яті колишнього студента Володимира Гарматія декан факультету обліку і аудиту ТНЕУ Олександр Любомирович Шашкевич разом із студентським активістом Павлом Бичем.

 

Вічна пам'ять Герою України!