» » Тернополяни можуть вивчати основи фінансової грамотності у «тролейбусі щастя»

Тернополяни можуть вивчати основи фінансової грамотності у «тролейбусі щастя»

Дата: 16-11-2015, 12:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вже тиждень Тернополем курсує новий «тролейбус щастя».  Цього разу він має не лише розважальний, а й пізнавально-навчальний характер, оскільки знайомитиме тернополян та гостей міста із основами фінансової грамотності.
                           
Таку ініціативу виявив колектив кафедри фінансів ім. С.І. Юрія (координатор проекту Письменний Віталій Валерійович) разом із студентами факультету фінансів. Ідея оформлення тролейбуса виникла після того, як магістри ФФ разом із керівником програми «Управління фінансами домогосподарств» Кізимою Тетяною Олексіївною провели на вулицях обласного центру невеличке соціологічне опитування серед людей різного віку, професій та соціального статусу.
 
Наймолодшими респондентами були першокурсники міських шкіл, які із цікавістю давали відповіді на здавалося б прості запитання: «що таке гроші?», «для чого вони потрібні та звідки беруться?». Для респондентів молодого та зрілого віку були підготовані запитання, що стосувалися основ фінансової грамотності. Опрацювавши отримані результати студенти зробили висновок, що лише четверта частина опитуваних впоралася із завданнями, а це свідчить про низький рівень фінансової культури пересічних громадян. Для того, щоб змінити ситуацію на краще вирішили прикрасити тролейбус, оскільки він є соціальним транспортом, який користується попитом серед різних верств населення: від активних студентів до виважених людей пенсійного віку.
 
Отже, прямуючи 11 маршрутом, пасажири матимуть змогу ознайомитися із основними фінансовими термінами та поняттями, детальніше дізнатися про фінансові інститути, які діють на території України, вивчити доступну іконографіку того чи іншого фінансового явища, прочитати цікаві та влучні вислови про грошові кошти та особисті фінанси, знайти поради по веденню сімейного бюджету та знаходження додаткових джерел доходу, а також «взяти на озброєння» світові бестселери та новинки літератури, котрі сприяють якісній самоосвіті у сфері фінансового благополуччя.
 
Організатори проекту сподіваються, що їхні старання не будуть марними і допоможуть громадянам почуватися впевненішими у нинішній системі ринкових відносин.