Зі студентської пошти

Дата: 22-09-2011, 11:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Вітання з Канади! Якщо Ви це читаєте, то значить Вас цікавить життя улюбленого Україно-нідерландського факультету економіки та менеджменту, або потрапили сюди випадково, хоча випадковостей в цьому житті не буває, принаймні я так вірю.

Хочу всім розповісти про свої перші враження від BCIT.  Гарно, дуже гарно тут! Інститут великий, добре розвинена інфраструктура, величезна бібліотека, все для того, щоб вчитись нагадує InHolland в Нідерландах, тільки в декілька разів більший. І це тільки кемпус! Ще є декілька корпусів розкиданих по місту. В мене є один клас, що  проходить в downtown, там взагалі дуже гарно, вигляд з вікна вражаючий!
Вчитись тут дуже складно. Я взяв лише 5 предметів і навіть не знаю, чи зможу їх здати, але буду старатись. Мені сподобалась тутешня система, досить схожа на українську: є групи зі студентами, які мають одні і ті ж класи (я думав, що тут американська система: студенти прив’ язані до предметів, і групи як такі відсутні). Дивує те, що в групі є студенти, яким виповнилось лише 19, і є такі, у яких по двоє дітей, вони залишили все і пішли вчитись.
Ставлення до навчання зовсім відрізняється від українського. Тут навчання платне, і всі розуміють, що якщо предмет не здасться, то гроші, які за нього заплачені, будуть потрачені намарне, а платити потрібно за один предмет близько 600$ на семестр. Всі вчаться наполегливо, і дипломи від BCIT цінуються найбільше в Британській Колумбії.
Викладачі, які тут викладають, мають потужний досвід в бізнесі, дуже багато є власниками успішних організацій та підприємств!  При складанні навчальних програм, завжди враховуються всі зміни в економіці та суспільстві, а також безцінний досвід викладачів. Школа бізнесу дає дуже потужні практичні навички. Навіть студенти, що закінчили серйозні університети, у яких зазвичай викладається суха теорія, йдуть на курси до Технологічного Інституту Британської Колумбії.
Перебуваючи тут декілька днів, я проник духом цього інституту і зрозумів, що навчатись тут є великою честю для мене. 
Якщо Ви вирішили взяти участь у програмі міжнародного обміну, і хочете здобути дійсно якісні практичні навички, BCIT – найкращий шанс для Вас.


Віктор Васильків, 
Україно-нідерландський факультет економіки та менеджменту
Ванкувер, Канада