» » Відкрився Міжнародний дитячий університет «OECONOMUS» на базі ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ

Відкрився Міжнародний дитячий університет «OECONOMUS» на базі ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ

Дата: 20-11-2015, 16:30 | Автор:

 Сьогоднішні діти повинні бути готові стати рушійною силою, майбутнім нашої держави. Саме це майбутнє закладається сьогодні у Тернопільському національному економічному університеті – навчальному закладі, де реалізуються найсучасніші освітні проекти. 
 
Навчання в університеті дітей віком від 6 до 16 років вже стало реальністю, адже 18 листопада у ТНЕУ на базі  ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина ТНЕУ за підтримки ректора нашого університету, доктора економічних наук, професора А.І.Крисоватого  відбулася урочиста інаугурація Міжнародного дитячого університету «OECONOMUS». 
 
Понад 180 дітей виявили бажання стати слухачами новоствореного університету при прогнозованій кількості учасників 50 осіб. Саме цих дітей було запрошено взяти участь у заходах приурочених відкриттю Міжнародного дитячого університету «OECONOMUS». 
Гостей заходу вітав музичними творами духовий оркестр «Браво-біс» Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24, що надало заходу відчуття надзвичайного святкового піднесення.
 
Урочистість відкрив своїм номером ансамбль барабанщиць «Кралі V» загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 – партнера проекту. 
Особливого шарму церемонії інаугурації надало виконання студентами інституту своєрідного Гімну інституту, який вони ВПЕРШЕ виконали разом із майбутніми слухачами дитячого університету, під акомпанемент гітари та скрипки – надзвичайне поєднання музичних інструментів, дзвінкі голоси студентів та слайд шоу з фотографій про буденність студентського життя – все це настільки вразило присутніх у залі, що оплески ще довго не вщухали.
 
Своє вітальне слово сказав перший проректор Микола Іванович Шинкарик та від імені ректора ТНЕУ Андрія Ігоровича Крисоватого побажав майбутнім студентам успіху, наснаги, вдалого і легкого навчання. Для слухачів Міжнародного дитячого університету «OECONOMUS» та гостей студенти старшокурсники ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина презентували свій танцювальний подарунок. 
 
Також свої вітання присутнім висловив директор ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина Ігор Михайлович Таранов та представив концепцію створення дитячого університету. Ігор Михайлович зазначив, що вперше на території України стартував такий новітній пілотний освітній проект як одна зі складових програми Європейської комісії LLP. Участь у проекті безкоштовна, навчання здійснюватиметься на 5-ти факультетах: міжнародного туризму; міжнародного бізнесу; міжнародного менеджменту і маркетингу; іноземних мов; міжнародної економіки. Навчання буде проводитися найкращими вченими та фахівцями ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ, а також партнерськими кафедрами, закордонними фахівцями та студентами інституту. 
 
В ході дійства були представлені партнери проекту, серед них: директор Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням іноземних мов Будій Н.Д.; директор Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24 – школи майбутнього – Каразія І.Ю.; директор Тернопільського навчально-виховного комплексу № 32 І-ІІ ступенів – Кузик О.І. Партнери проекту виловили вдячність за надану можливість школярам та дошкільнятам взяти участь у такому проекті і запевнили, що всіляко сприятимуть його реалізації.
 
На урочисту інаугурацію було запрошено представника Благодійного Фонду Богдана Гаврилишина Ольгу Мелих – керівника асоціації програми «Молодь змінить Україну»,  яка привітала учасників дитячого університету та вручила сертифікати на призначення іменної стипендії Богдана Гаврилишина стипендіатам інституту – С.Абрамику та В.Круцьку. Богдан Гаврилишин спочатку уфондував 2 стипендії по 5 тисяч гривень на семестр для студентів інституту, однак після ознайомлення з його функціонування позитивно розглянув клопотання директора  ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ І.М.Таранова та додатково призначив ще одну стипендію нашим студентам. У свою чергу ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина передав вітання своєму патрону та презентував йому прапор інституту та набір корпоративної символіки, що стане своєрідною перепусткою на всі заходи, які відбуваються в інституті. У цей же день в інституті відбувся конкурсний відбір наших студентів на програму «Молодь змінить Україну», отож вітаємо наших студентів з успішним проходженням першого етапу цього не простого конкурсу.
 
Серед почесних гостей заходу були: заступник міського голови Тернополя Л. О. Бицюра, заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради з наукової роботи Гайда Наталія Володимирівна, які висловили свою підтримку та захоплення даним проектом.
Для більш повного донесення до гостей свята інформації по діяльність та життя інституту було запропоновано перегляд короткого фільму, який був створений нашим студентством.
 
Після великої кількості теплих слів для складання урочистої присяги на сцену були запрошені ректор та декани факультетів Міжнародного дитячого університету «OECONOMUS»; завідувачі кафедр ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина; перший проректор ТНЕУ М.І.Шинкарик; директор  ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ І.М.Таранов. Ректор міжнародного дитячого «OECONOMUS» Вишневський Богдан зачитав текст урочистої обіцянки, а усі «новоспечені» слухачі пообіцяли розвивати нові захоплення, здобувати нові знання та отримувати новий життєвий досвід. Опісля деканам факультетів вручили залікові книжки юних студентів. 
 
На знак приналежності ТНЕУ до елітних університетів Європи та світу студентка 1-го курсу ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ Ю.Мудра виконала під акомпанемент фортепіано латинською мовою міжнародний студентський гімн Гаудеамус. Зал вибухнув оплесками, адже в ТНЕУ вперше пісня виконувалася живою оперною партією. 
 
Незабутності святу надали також виступ Османа Чернора, іноземного студента ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ зі Сьєра Леоне, який виконав відомий шлягер «Червона рута» українською мовою.
 
Насамкінець студенти 1-го курсу інституту виконали фінальну композицію: мільйон сердець – одне биття, міжнародний – це сім’я. Сотні маленьких сердець розлетілися по сцені у кольорах логотипу ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ.
 
Традиційно святкування завершилося солодким подарунком для новачків – фірменним тортом від дирекції ННІМЕВ ім. Б.Д.Гаврилишина ТНЕУ. А далі у спалахах фотокамер потонули маленькі наші спудеї.
 
Гадаємо, процедура інавгурації лише підтвердила, що наші студенти зробили хороший вибір, адже навчаючись тут, крім нових знань, вони отримають заохочення до реалізації себе в житті та світі.
 
 Фотозвіт:

 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Автор: міжнародний тренінг-центр ННІМЕВ ім. Б.Д. Гаврилишина