» » Студентів-магістрів та викладачів ФКІТ ТНЕУ запрошують на стажування до Південночеського університету

Студентів-магістрів та викладачів ФКІТ ТНЕУ запрошують на стажування до Південночеського університету

Дата: 24-11-2015, 17:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 17-22 листопада  2015 року декан факультету комп’ютерних інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету, професор Дивак М.П. та заступник декана ФКІТ, доцент Якименко І.З. на запрошення керівництва Південночеського університету (м. Чеське Будейовице) відвідали Республіку Чехія.
 
Метою візиту було налагодження співпраці між факультетом комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ та факультетом природничих наук Південночеського університету, в рамках діючої  угоди про міжнародну співпрацю між вищими навчальними закладами.
 
Під час зустрічі з адміністрацією Південночеського університету представники ТНЕУ презентували досягнення факультету комп’ютерних інформаційних технологій у сфері освіти і науки та обговорили напрями наукової співпраці, зокрема, з інститутом прикладної інформатики, що є структурним підрозділом природничого факультету Південночеського університету.
 
Обговорюючи основні напрями співробітництва, науковці розглянули можливості обміну студентами та викладачами, поділилися досвідом використання програмного забезпечення у навчальному процесі та проблемами його ліцензування, визначили напрями спільних наукових досліджень.
 
За результатами ряду зустрічей української делегації з керівництвом вищого навчального закладу та його окремих факультетів, сформовано можливості майбутньої співпраці, зокрема: обговорено проект угоди про співпрацю між ФКІТ та факультетом природничих наук Південночеського університету; отримано згоду про стажування чотирьох викладачів ФКІТ на кафедрах Південночеського університету з фінансуванням приймаючої сторони; отримано згоду про семестрове навчання трьох магістрів ФКІТ на кафедрах Південночеського університету з фінансуванням приймаючої сторони в рамках міжнародної програми ERASMUS+; прийнято рішення про підготовку спільного проекту ERASMUS+ на 2017 рік для обміну студентами та викладачами.
 
Вагомих результатів досягнуто в рамках можливостей наукової співпраці. Зокрема, прийнято рішення про підготовку спільного проекту факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ та факультету природничих наук Південночеського університету в рамках програми «Стратегічне партнерство». З керівництвом Інституту прикладної інформатики факультету природничих наук Південночеського університету погоджено залучення представників інституту до складу програмного комітету щорічної школи-семінару молодих вчених та науковців ТНЕУ «Advanced Computer Information Technologies (АСІТ)», а також визначено тематику спільних науково-технічних публікацій.
                      
За словами професора Дивака М.П., укладення низки домовленостей про реалізацію спільних дослідницьких проектів та обмін досвідом організації навчального процесу  є запорукою зміцнення ділових, наукових і творчих зв’язків між Тернопільським національним економічним університетом та Південночеським університетом (м. Чеське Будейовице, Республіка Чехія).