» » «Музика, що лине крізь століття. Вольфганг Амадей Моцарт»

«Музика, що лине крізь століття. Вольфганг Амадей Моцарт»

Дата: 15-02-2016, 15:51 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 

21 лютого 2016 року у концертній залі Українського дому «Перемога» відбудеться концерт Муніципального Галицького камерного оркестру «Музика, що лине крізь століття. Вольфганг Амадей Моцарт» з нагоди 260-річного ювілею видатного австрійського композитора (художній керівник та диригент, заслужений артист України Василь Феленчак). Ведучі програми: поетеса Олена Лайко та заслужений журналіст України Михайло Зубик. Солісти: Габріела Теленко (фортепіано), Наталія Присіч, Вадим Дарчук(вокал).

Письменник Герман Гессе казав, що саме завдяки Моцарту людина розуміє, що у світі є зміст, і відчутний він для нас у своїй подобі – музиці. Відшукати цей сенс пропонує Муніципальний Галицький камерний оркестр. Творчість Вольфганга Моцарта, геніального музиканта, вражає своєю багатогранністю. Проживши неповних 36 років, Моцарт створив безліч творів у всіх існуючих в його епоху формах і жанрах, і у кожному з них залишив справжні шедеври. Його симфонії, опери, твори для хору з оркестром, квартети, тріо, сонати, концерти однаково значні і досі вважаються найвищим рівнем музичної думки.

За словами Василя Феленчака, твори що звучатимуть у програмі, вважаються найбільш доступними для широкого загалу слухацької аудиторії. На глядачів чекають дивертисменти, романси, симфонія №40 (фрагмент), концерт для фортепіано з оркестром фа-мажор, а особливою «родзинкою», звичайно, стане улюблена публікою дзвінка та світла «Маленька нічна серенада».

Початок концерту «Музика, що лине крізь століття. Вольфганг Амадей Моцарт» о 18:00 год.

Квитки в касі Українського дому «Перемога».

Довідки за телефонами: 52-15-00, 066-114-86-34, 096-320-00-73.