» » Відбувся концерт-реквієм «Плаче свічка»

Відбувся концерт-реквієм «Плаче свічка»

Дата: 15-02-2016, 14:24 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Нещодавно в Українському домі «Перемога» відбувся захід, присвячений роковинам майдану «Плаче свічка». Дуже важливо для нас усіх пам’ятати і не забувати той подвиг, який сколихнув Україну, адже безстрашні та беззахисні хлопці віддали своє життя за нас з вами, за наше світле майбутнє.
 
Концерт-реквієм освятив молитвою та духовними настановами митрофорний протоієрей, духівник родин воїнів, що загинули в АТО Євген Заплетнюк. У заході взяли участь: Юрій Футуйма, тріо «Пшеничне перевесло», переможниця міжнародних пісенних конкурсів Леся Горлицька, лауреат всеукраїнських пісенних конкурсів Зоряна Вовк, і, що приємно, солістки гурту «Кралечки» нашого рідного Тернопільського національного економічного університету Елеонора Атаманчук та Роксолана Залізняк.
 
Завершальним акордом концерту-реквієму стала пісня «Благословенна Господом земля» у виконанні заслуженого працівника культури України, начальника відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ Світлани Сорочинської. Захід організований і проведений відомою тернопільською поетесою Лесею Любарською, а також викладачем ТНЕУ, методистом відділу гуманітарної освіти та виховання Юрієм Дзюлою.
 
Ми не маємо права забути як «Небесну сотню», так і усіх Героїв, що поклали життя в жорстокій війні на Сході України. Тож пам’ятаймо Воїнів Світла, що тримають над нами небеса і у спільній молитві з Господом наближають таку довгоочікувану Перемогу. Слава Україні! Героям слава!