» » У ТНЕУ відбувся марафон пам’яті Героїв Небесної Сотні «Вони змінили хід історії»

У ТНЕУ відбувся марафон пам’яті Героїв Небесної Сотні «Вони змінили хід історії»

Дата: 24-02-2016, 12:02 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Їх назвали Небесною сотнею – патріотів, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Два роки тому вони полягли за честь і волю, за право бути Українцем, за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі.
 
23 лютого 2016 р. у фойє ТНЕУ з ініціативи колективу відділу гуманітарної освіти та виховання відбувся мистецький марафон пам’яті подвигу Героїв Небесної сотні «Вони змінили хід історії».
 
З Божого благословення отця Євгена Заплетюка мистецький марафон пам’яті розпочав ректор університету,  доктор економічних наук, професор  Андрій Ігорович  Крисоватий. Він наголосив, що  після буремних подій Майдану світ відкрив Україну для себе по-новому. І саме завдяки подвигу Героїв Небесної сотні тепер її знають як надзвичайно мужню і відчайдушну, духовно багату і єдину націю, яка до останнього подиху захищатиме те, що дороге її серцю: Землю, Волю, Свідомість і Майбутнє. Андрій Ігорович зачитав поезію Людмили Максимлюк «А сотню вже зустріли небеса».
 
Упродовж чотирьох годин поспіль звучало поетичне й пісенне слово, присвячене світлій пам’яті невинно убієнних героїв. Поезії, сповнені болю, жалю і гордості, читали декани факультетів, їх заступники, викладачі, студенти. Співали солісти творчих колективів університету Надія Дерев’яна, Тетяна Шарган, Ірина Новомлинська, Зоряна Вовк, Роксолана Залізняк, Павло Тютюнник, Елеонора Атаманчук та інші виконавці. Не залишили байдужим нікого поетичні рядки з вуст майстрів поезії Галини Дричик, Лесі Любарської, Марії Баліцької, Василя Дерія.  Загалом на марафоні пам’яті прозвучало близько 200 творів, присвячених Воїнам Світла. 
 
Минуться темні часи. Закінчиться війна, стануть стриманішими емоції. Але залишиться поезія, у якій збережеться новітня історія України, історія народження справжніх героїв та патріотів. І ще залишиться Пам'ять. Пам’ять про небесне воїнство, яке назавжди змінило хід нашої з Вами історії. Герої не вмирають! Слава Україні!