» » Святкова імпреза «Проста панянка»

Святкова імпреза «Проста панянка»

Дата: 26-02-2016, 17:08 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 25 лютого 2016 року в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбулася святкова імпреза «Проста панянка», присвячена 145-ій річниці від дня народження Лесі Українки. Це святкове дійство, було помережано віршами, піснями, відео-слайдами. З особливо життєрадісним настроєм прозвучала пісня «Єднаймося, люба родино!» у виконанні працівників відділу гуманітарної освіти та виховання  нашого університету, відомого в Тернополі дуету бандуристок «Вишиванка» у складі Мирослави Бурик і Орислави Мочули, та пісенна композиція у виконанні солістки ТНЕУ Зоряни Вовк.
 
На стінах актової зали були малюнки художників краю, на яких зображена Леся Українка, герої  драматичних поем. На піаніно, прикрашеному вишитими рушниками, був розміщений портрет геніальної дочки України, а в глечику у букетику розквітали проліски. Імпровізована сцена посередині декорована березою з гіллям і зеленим листям (для театралізованих прочитань поезій Лесі Українки). На екрані демонструвалися слайди і фрагменти з відео, які супроводжували розповідь про просвітницьку діяльність і життя Лесі Українки. Ведуча, вона ж і автор сценарію святкової імпрези, поетеса, громадська діячка Леся Любарська вміло і задушевно вела цей мистецький вечір.  
 
В урочій імпрезі взяли участь: заслужена артистка України Віра Самчук, яка натхненно читала поезії Лесі Українки і поділилася спогадами про поїздку з творчою групою в село Колодяжне; народний художній театр «Дивосвіт» школи № 22 м. Тернополя (фрагмент із п’єси феєрії «Лісова пісня») (кер. - заслужений працівник освіти України Ольга Матвієвська; голова громадської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка Дарія Чубата; голова  обласної громадської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка Петро Шимків; співачка з міста Збараж Вікторія Нікуліна; автор і виконавець власних пісень Юрій Футуйма та інші.
 
Незабутні враження отримали вдячні глядачі, підтримуючи виступи наших працівників щирими оплесками.