» » Активісти ФКІТ відвідали сиротинець у с. Нове Село

Активісти ФКІТ відвідали сиротинець у с. Нове Село

Дата: 9-03-2016, 12:33 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Прийшла весна. Щодня на вулиці стає все тепліше та сонячніше. Частіше можна, гуляючи містом, зустріти батьків разом з дітворою, оченятка якої наповненні радістю та допитливістю, а їхня посмішка змушує посміхатися і нас.
 
Але є діти, які позбавлені таких простих радісних і щасливих моментів. Це малеча, яка живе у сиротинцях та дитячих будинках. Саме тому, для студентів факультету комп’ютерних інформаційних технологій стало традицією  зустрічати перші весняні дні разом з дітками із сиротинця у с. Нове Село, Підволочиського району, Тернопільської області.
 
Цей рік не став виключенням. Зараз ми розповімо про цей день і Вам.
 
З самого ранку ми готувалися, проводили репетиції та перевіряли чи усе  у нас готово для зустрічі з дітками, які нас чекали. Наші хлопці настільки захопилися приготуваннями до свята, що усі конкурси, які були призначені для дітей, перевірили на собі.
 
Підготовка була веселою, але нам час в дорогу. Тому ми всі дружньо, нашим маленьким активом попрямували до машин. Тут нас зустріли викладачі, які активно допомагали нам у підготовці.
 
При в’їзді на територію Новосільського обласного спеціального навчально-виховного комплексу нас зустріли господарі – діти, з якими ми познайомилися минулого року.
Вихователі запросили нас у актовий зал, для фінальних приготувань, які повинні були зробити нашу зустріч яскравішою.
 
І ось у зал входить юрба вихованців. Найсміливішими були наші давні знайомі, наймолодші дітки з цікавістю поглядали на козаків, які чекали їх на сцені. Наші «Козацькі забави» розпочалися.
 
Козаки затіяли невеличку суперечку, яку довелося вирішувати отаману, а діти радо допомагали йому в цьому. Згодом  на сцені з’явилася дружина отамана, яка йому нагадала про грамоти, які він забув зробити. Козаки звернулися за допомогою до дітей і всі приступили до роботи. 4 команди на чолі з козаками та помічниками створили справжні шедеври, які оцінювали наші викладачі. А далі розпочалися справжні козацькі змагання: «Велика естафета на Січі», приготування найсмачнішого борщу разом з дівчатами, конкурс на уважність і спритність «Шабля-булава». Наступним був урок від козаків про шифрування листів від ворогів, який переріс у конкурс « Таємне послання» та веселі танці.
 
Були переможці, були сюрпризи, але найголовніше – це дитяча радість, захоплення, сміх, сяючі очі малюків. Свято вдалося. За цей короткий час, ми здружилися, та домовилися, що дітвора чекатиме нас наступного року. Також дітки отримали від колективу факультету подарунки – спортивний інвентар, одяг, книги та інші необхідні речі.
 
Ця поїздка стала можливою завдяки допомозі наших студентів та викладачів. Особливо хочемо подякувати кафедрі КН, нашого факультету, яка була найактивніша та Марії Насипаній за чудові фото.
 
Разом із студентами малечу відвідали заступник декана з виховної роботи Гончар Людмила Іванівна, викладач кафедри комп’ютерних наук Шпінталь Михайло Ярославович та викладачі кафедри комп’ютерної інженерії Якименко Ігор Зіновійович, Паздрій Ігор Ростиславович та методист Ясінчук Світлана Миколаївна.

Кожен такий візит залишає сліди посмішок та щастя на обличчях дітей і сповнює гостей зарядом енергії та чистоти емоцій. Учасники благодійної поїздки висловлюють подяку декану ФКІТ Диваку М.П. за підтримку та допомогу в організації такого заходу.