«До висот Тарасового слова».

Дата: 10-03-2016, 14:00 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Дев'ятого березня 2016 р. у світлиці Тернопільського національного економічного університету відбувся конкурс на краще прочитання поезій Кобзаря та творів, присвячених генію України, «До висот Тарасового слова». Такі конкурси є необхідними у теперішній час, адже слово Шевченка спроможне розбудити у нас справжніх українців, здатних боронити рідну землю, поважати батьків, любити свою сім’ю, родину, не бути байдужими до сиротини.
 
Уявімо собі, якими би духовно змалілими ми були без отого геніального сина України, що на сторожі над нами поставив Слово, тих декілька букв, що змінюють мислення, думку на усі 360 градусів.
 
Приємно, що студенти ТНЕУ перейнялися Кобзаревим словом, намагалися зрозуміти його поезію, звертаючи увагу на виконавську майстерність, сценічну культуру, оригінальність викладу матеріалу.
Як і у кожному конкурсі, так і у цьому, було високоповажне журі, яке й визначило переможців, а до його складу ввійшли: Балябас Любов Іванівна – завідувач сектору бібліотеки ТНЕУ, Біловус Леся Іванівна – кандидат філологічних наук, доцент кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства, Баліцька Марія Йосипівна – головний редактор газети «Університетська думка ТНЕУ», член Національної спілки письменників України.
 
Грамотами за участь у конкурсі «До висот Тарасового слова» були нагороджені: Ольга Дремух (ФЕУ), Катерина Теслюк (ЮФ), Соломія Лотоцька (ННІМЕВ ім. Б. Гаврилишина), Христина Поглод (ФФ), Дмитро Данилюк (КЕПІТ), Вікторія Козлюк (ФОА), Христина Тусик (ФОА), у номінації «Виконавська майстерність» нагороджені: Марія Ковбас (ЮФ), Михайло Манько (ФББ), Влад Сокальський (ФКІТ), у номінації «Сценічний образ»: Ольга Мороз (ФФ), Ольга Бойко (КЕПІТ), Йордана Палаш (ФЕУ), у номінації «Авторський твір» нагороджена Вікторія Плюта (ФЕУ).
 
Дипломом ІІІ ступеня, цінним подарунком від первинної профспілкової організації студентів ТНЕУ нагороджена Олександра Струмчинська (факультет економіки та управління), ІІ ступеня – Євгенія Юськова (факультет фінансів), І ступеня – Ірина Чайка (юридичний факультет).
 
Щиро вітаємо переможців, бажаємо творчих успіхів усім учасникам конкурсу. Читаймо Шевченка, любімо його поетичне слово, наснажуймось духом Кобзаря, бо творчість Тараса Григоровича Шевченка – це книга буття українців, своєрідна візитна картка українського народу.