» » Ви в пам’яті залишитесь, Маестро!

Ви в пам’яті залишитесь, Маестро!

Дата: 12-03-2016, 14:35 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 У Тернопільському національному економічному університеті відбувся надзвичайно щемний, теплосердечний і такий потрібний вечір пам’яті народного артиста України Анатолія Аркадійовича Горчинського «Ви в пам’яті залишитесь, Маестро!».
 
Про таку особистість не можна говорити просто, без належної поваги, адже Анатолій Горчинський – прекрасний актор, режисер, композитор, поет, співак. Він реалізував себе у всіх цих напрямах. Його талант був визнаний народом України і далеко за її межами ще за життя, адже став справжнім народним співаком. Що цікаво, що Маестро у своїх 80 років так само органічно почувався на сцені, як і в 30, і в 50…
 
Твори Анатолія Горчинського – це його сповідь, відкрита душа. Книга спогадів про надзвичайно талановиту людину так і називається «Люблю – і все!». Цьогоріч книга «Люблю – і все!» святкує свій 5-річний ювілей. Творчість Маестро – це творчість багатогранного українця, відданого патріота. Як справжній митець, Анатолій Горчинський у своїх піснях торкався різних аспектів людського життя: кохання, батьків, любові, філософських роздумів про минущість людського життя, а знаменита пісня «Росте черешня в мами на городі», яка святкує свій 25-літній ювілей, матиме свого слухача ще багато десятиліть, бо це справжній гімн матері.
 
З теплими спогадами про Анатолія Аркадійовича виступили: дружина Олена Едуардівна, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки письменників України Богдан Мельничук, письменниця, член Національної спілки журналістів України Ніна Бай, член Національної спілки письменників України Марія Баліцька, голова Тернопільського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Г. Шевченка Дарія Чубата, заслужена артистка України Віра Самчук. Вірш «Спраглі струни» (пам’яті А. Горчинського) прочитала студентка ТНЕУ Оксана Нижник.
 
Справжні мелодії ніжності на вечорі пам’яті на слова Маестро виконали: заслужений працівник культури України Світлана Сорочинська, лауреат міжнародних та всеукраїнських пісенних фестивалів-конкурсів Ігор Вовчак,  тернопільський співак Василь Хлистун, знамениту композицію «Росте черешня в мами на городі» виконали Зоряна Вовк та Павло Тютюнник, надзвичайно чутливо улюблену пісню Анатолія Аркадійовича «І все це я – та Україна» виконав новостворений гурт «Інтрада» Тернопільського національного економічного університету.
 
Звучать прекрасні пісні А. Горчинського, значить живе пам’ять в українських романсах і вальсах, інших прекрасних мелодіях, які залишив нам на згадку великий Маестро української естради, чудовий композитор, талановитий режисер і водночас простий, відкритий і щирий чоловік.