» » Перше засідання сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН

Перше засідання сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН

Дата: 2-03-2016, 11:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

2 березня 2016 року відбулось перше засідання сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки, склад якого затверджено наказом МОН від 19 лютого 2016 року № 136.

Із вступним словом до членів сектору вищої освіти звернулась перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун. Як зазначила Інна Совсун, основним завданням сектору вищої освіти Науково-методичної ради є розроблення методичних рекомендацій щодо розробки стандартів освітньої діяльності та стандартів вищої освіти. У зв’язку з цим першочерговим є створення науково-методичних комісій сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства.

За поданням директора департаменту вищої освіти МОН Олега Шарова  координатором сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки одноголосно було обрано Андрія Гожика, директора Науково-методичного центру організації навчального процесу Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Також на засіданні обговорювався проект методичних рекомендацій щодо розроблення стандартів вищої освіти, який було запропоновано доопрацювати у частині уточнення формулювання переліку загальних компетентностей випускника, а також опису результатів навчання.