» » Студенти коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ відвідали бібліотеку-музей «Літературне Тернопілля»

Студенти коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ відвідали бібліотеку-музей «Літературне Тернопілля»

Дата: 22-03-2016, 11:25 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Нещодавно Україна відзначила роковини з дня пам'яті великого поета Тараса Григоровича Шевченка. Студенти коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ разом з Василем Івановичем Косарчуком, методистом відділу гуманітарної освіти та виховання,  відвідали бібліотеку-музей, де мали можливість послухати розповідь про перебування Кобзаря на Тернопіллі, адже він немало місць відвідав на Західній Україні, а саме Вишнівець, Почаїв, Кременець і довколишні села. Великий митець виконав у нашому краї кілька малюнків, записав народні пісні та легенди. Враження від перебування на Волині потім відгукнулися в його безсмертних творах. 
 
Упродовж візиту до бібліотеки-музею молодь дізналася багато цікавого про Андрея Шептицького, ще одного великого і знаного у всьому світі українця. Саме завдяки його зусиллям значно розбудувалася греко-католицька церква як і в Україні, так і за кордоном. Ось як сказав  про Шептицького владика Йосиф Сліпий у прощальному слові: «Був він великим сином Вселенської Католицької Церкви, великим Українцем, вченим, мистецтвознавцем, покірним богомольцем і Митрополитом, якому рівного нелегко знайдем не лише в нашій історії, але й загалом в останньому столітті нашої Церкви».
 
Отже, пам'ятаймо свою історію і приділяймо їй чимало часу, не сороммося бути  свідомими українцями, адже як сказав відомий філософ Гете: «Людина, яка не знає свого минулого, не варта майбутнього».