» » Благодійний проект «Ректор ТНЕУ – дітям»

Благодійний проект «Ректор ТНЕУ – дітям»

Дата: 18-04-2016, 14:53 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Щороку працівники відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ запрошують університетські родини на великодні музичні вистави, що відбуваються у рамках благодійного проекту «Ректор ТНЕУ – дітям».
 
Веселий, добрий і повчальний мюзикл Алли Бінцаровської «Замулене джерельце» цьогоріч зібрав повний аншлаг у святковій залі ТНЕУ.
 
Дивовижна історія про пригоди  сміливих і допитливих Курчаток відбувається саме напередодні Великодня. Ворон Макар (Андрій Луцик) не на жарт стурбований тим, що коїться у їхньому дворі: Курочка Чубатурочка  (Надія Дерев’яна) – вся у матеріальних клопотах, Кицька Мері (Ірина  Новомлинська) – в гонитві за модою, Качур Кряк (Наталія Хміль) – у проблемах власного бізнесу. Усі навколо стали жадібними, зарозумілими, гордими…
 
Четверо Курчат (Іринка Шевченко, Галинка Баган, Тетянка Дзюла, Юлечка Бінцаровська) вирушають у небезпечну подорож, аби здійснити давню мрію  дідуся Ворона – очистити замулене джерельце, яке скаламутив  злий і підступний Чародій Мотлох (Павло Тютюнник), адже усі, хто живиться його водицею, занечистили і свої думки, вчинки, мрії… На маленьких Курчат чекають непрості випробування: дорогою вони зустрічаються із підприємливими і хитрими Вовком (Юрій Дзюла) та Лисицею (Наталія Цар), щиро співчувають бабусі Ведмедиці (Мар’яна Іванюха), яка сумує за онучатами (Софійка і Надійка Стельмахи), і, нарешті, за допомогою Матінки Землиці (Тетяна Шарган) проганяють Чародія Мотлоха назавжди. У споконвічній боротьбі зі злом, звичайно, перемагає добро! Очищене джерельце повертає у рідний край світле диво воскресіння.
 
У музичній казці із посмішкою говориться про речі важливі та серйозні. І глядачі, сподіваємося, довго пам’ятатимуть мудру істину казкової історії: чистим зберігай джерельце свого дому й свого серця!
 
Пригодницький сюжет у поєднанні із чудовими піснями, які легко запам’ятовуються, не залишить байдужим нікого. Яскраві пісенні композиції у виставі майстерно виконали солісти народного театру пісні «Для тебе», гурти «Кралечки», «Краплинки», а також Світлана Сорочинська та Борис Салабчук. Захоплюючою хореографією дивували учасники студії «ТАНГо dance company». Феєричні костюми, дивовижні декорації сцени, надзвичайна гра акторів подарували маленьким глядачам та їх родинам неймовірні враження.
 
Усіх,  хто  ще  не  встиг  переглянути «Замулене джерельце», запрошуємо 20 квітня о 14.00 год. в актову залу Тернопільського національного економічного університету.