» » Екскурсія до Історико-меморіального музею політичних в'язнів міста Тернополя

Екскурсія до Історико-меморіального музею політичних в'язнів міста Тернополя

Дата: 25-04-2016, 11:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Учасники Науково-просвітницького товариства «ПАРТНЕРСТВО юним», студенти факультету фінансів ТНЕУ групи Ф-34, нещодавно відвідали Історико-меморіальний музей політичних в'язнів міста Тернополя.
                 
Відділ Тернопільського обласного краєзнавчого музею відкрито 14 жовтня 1996 року на свято Покрови Пресвятої Богородиці. Ідея створення музею належить краєзнавцю, археологу, директору Інституту національного відродження – Ігорю Ґереті. Його підтримали колишній директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Венедикт Лавренюк, обласна Спілка політв'язнів і репресованих та обласне товариство «Меморіал» імені Василя Стуса. Власне тоді і було відкрито першу експозицію, яка розміщувалася лише у кількох камерах.
 
Студенти з цікавістю та хвилюванням слухали розповіді екскурсовода – наукового працівника музею Ореста Савки, який з глибоким знанням своєї справи, болем та тривогою розповідав молодим людям про найболючіші сторінки української історії, які міцно закарбувалися у стінах музею, з шаною та гордістю розказував про тих людей, героїв нашої нації, які творили історію незалежної України та своїм життям пожертвували заради її світлого майбутнього.