» » Екскурсія студентів ФАЕМ до ПАП «Агропродсервіс»

Екскурсія студентів ФАЕМ до ПАП «Агропродсервіс»

Дата: 28-04-2016, 12:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 квітня 2016 року студенти академічних груп МПЗ і МПЕД та викладачі кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування факультету аграрної економіки і менеджменту відвідали виробничо-управлінський комплекс підприємства ПАП «Агропродсервіс» у селі Настасів Тернопільського району.  Навчально-ознайомча екскурсія відбулася з ініціативи та за сприяння заступника директора підприємства – Петра Петровича Воробця.
 
Приватне агропромислове підприємство «Агропродсервіс» є лідером аграрної галузі Тернопільського регіону. Починаючи із 1999 року керівнику підприємства І.А. Чайківському вдалося створити ефективну вертикально-інтегровану компанію нового типу, яка вдало поєднує у своїй роботі передові технології рослинництва, тваринництва, переробної промисловості із високим професіоналізмом персоналу. В результаті, на сьогодні земельний банк ПАП «Агропродсервіс» перевищив 40 тис. га, потужність елеваторів склала 172 тис. тонн одночасного зберігання зерна, чисельність поголів’я свиней – понад 115 тис. голів. Далеко за межі Тернопільської області відома діяльність підприємства у сфері насінництва, кормовиробництва і свинарства.
 
Під час екскурсії студенти відвідали молодий яблуневий сад підприємства, де отримали не тільки пізнавальне, але й естетичне задоволення від цвітіння яблунь. Відвідавши насіннєву лабораторію, студенти та викладачі дізналися багато корисної інформації про сорти та якісні параметри насіння зернових та зернобобових культур. Ознайомилися відвідувачі також із  роботою елеватора, складських приміщень, тваринницьких комплексів та машинно-тракторним парком підприємства. П. Воробець цікаво розповів не тільки про технологічні особливості роботи підприємства, але й про структуру менеджменту, історію розвитку та соціальні ініціативи ПАП «Агропродсервіс». Наприкінці екскурсії студенти та викладачі здійснили невелику поїздку селом Настасів, де на власні очі переконалися у значенні соціально відповідальної діяльності агропромислового підприємства для розвитку сільських територій.
 
Екскурсія до підприємства стала важливим елементом професійної підготовки майбутніх фахівців із менеджменту і правового забезпечення агропромислового виробництва та менеджерів із природокористування і економіки довкілля. Завдяки відвідинам успішного підприємства, студенти отримали змогу ознайомитися із ефективною організацією виробничо-господарських процесів, передовими технологіями та зразками техніки, значенням підприємства для соціальної сфери сільських територій.
 
Додатковий акцент під час поїздки було зроблено на мотивації. Студенти зрозуміли, що їхнє майбутнє – у їхніх руках. Було зрозуміло, що гасло керівника ПАП «Агропродсервіс» І.А. Чайківського: «Робіть сьогодні те, чого інші не хочуть робити, а завтра будете жити так, як інші не зможуть» надихнуло молодих людей.