» » Екскурсія до Тернопільського міськрайонного суду

Екскурсія до Тернопільського міськрайонного суду

Дата: 13-05-2016, 13:15 | Автор: Мар'яна Павлишин, студентка групи ПР-12 ЮФ ТНЕУ

 Велике значення для діяльності майбутніх юристів має практичне вивчення предмету роботи. Саме з цією метою студенти групи ПР-12 юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету на чолі з керівником к.ю.н. Баран Анжелікою Володимирівною відвідали Тернопільський міськрайонний суд.
 
Потрапивши у будівлю, студенти були вражені її історією, роботою структурних підрозділів, колективу та бажанням творити справедливість і приймати рішення на основі принципу законності та верховенства права.
 
Особливу цікавість у молоді викликав судовий процес. Юнаки та дівчата мали нагоду ознайомитися із порядком слухання кримінальної справи, використовуючи знання з юридичної деонтології та професійної етики, уважно спостерігали за поведінкою судді, прокурора, адвоката та сторін, які були причетними до даного судового розгляду, тому змогли провести порівняльний аналіз та побачити як застосовуються знання законодавства на практиці.
 
Загалом екскурсія до суду залишила у студентів позитивне враження, тому молодь вдячна за організацію такого  заходу декану юридичного факультету Банаху Сергію Володимировичу та з нетерпінням чекає наступної зустрічі з представниками Феміди.