» » Екскурсія до Тернопільського молокозаводу «Молокія»

Екскурсія до Тернопільського молокозаводу «Молокія»

Дата: 30-05-2016, 12:17 | Автор: Студентка групи МАУБ-21 Семанюк Тетяна

 Нещодавно студенти групи МАУБ-21 разом з куратором Ткач Уляною Володимирівною відвідали Тернопільський молокозавод «Молокія». Екскурсія організована з метою ознайомлення молоді з роботою підприємства, а також розвитком харчової промисловості м. Тернополя.
            
Підприємство є одним з провідних у галузі переробки молока не тільки в області, але й в Україні. Основний напрямок переробки молока ПрАТ «Тернопільський молокозавод» – виробництво широкого асортименту класичної молочної продукції (молоко, кефіри, сметана, йогурти, масло та сири) коротких термінів зберігання з максимальним збереженням природних цінних якостей молока. Продукція підприємства об’єднана під брендом «Цінуємо здоров’я кожного».
 
Визначальною стратегією діяльності підприємства та головною конкурентною відмінністю є виготовлення лише натуральних молочних продуктів без застосування немолочних домішок, консервантів та стабілізаторів.
 
Учасники екскурсії дізналися, що ПрАТ «Тернопільський молокозавод»  є єдиним підприємством в Україні, яке використовує інноваційну німецьку технологію «FreshMilk» («Свіже молоко») для очистки молока та переконалися у високій ефективності системи безпеки виробництва. В Європі таке молоко вважають найкращим. Дана технологія є особлива тим, що молоко очищують механічним способом за допомогою спеціального обладнання – бактофуги. Це дозволяє пастеризувати молоко на низьких температурах. Таке молоко близьке до свіжого, безпечне та корисне, адже низька температура нагріву практично не впливає на складові компоненти молока.
 
Також студентів вразила автоматизація виробництва, ідеальна чистота, яка є запорукою здоров’я всіх тернополян та смачна дегустація молока та йогуртів.
 
Всі учасники екскурсії висловлюють щиру подяку за організацію екскурсії, можливість усебічного ознайомлення з інноваційними технологіями, сучасними напрямками розвитку харчової промисловості, а також  за теплий прийом усій команді ПрАТ «Тернопільський молокозавод».