Школа активу ТНЕУ – 2016

Дата: 8-06-2016, 12:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Навчальний рік у Тернопільському національному економічному університеті підходить до завершення. З кожним днем залишається позаду лекції та практичні заняття, модульні контрольні завдання, заліки та екзамени. Здавалося б, що бурхливе життя вищого навчального закладу на деякий час завмирає, але тільки не для активістів! Енергійні, цілеспрямовані, завзяті, креативні, наполегливі юнаки та дівчата продовжують свою роботу в Школі активу ТНЕУ.
 
Цьогоріч учасники Школи вирушили у мальовниче Закарпаття, де їх гостинно зустрів колектив Свалявської філії Тернопільського національного економічного університету разом з директором Василем Михайловичем Канюком.
 
Триденна (3-5 червня) програма була дуже насиченою. Тренінги, ділові ігри, спортивні змагання, інтелектуальні квести, командні проекти, активний відпочинок – все це сприяло формуванню нових лідерів університету.
 
Потрібно зазначити, що молодь ТНЕУ розпочала роботу ще у дорозі до м. Свалява. Під час зупинки у м. Стрий кожен мав нагоду проявити комунікативні навики, кмітливість, вміння співпрацювати у команді під час квесту.
 
 
 
Студенти згуртувалися у п’ять команд:

– «Понеділок» (Коваль Валентин, Коцебчук Діана, Макар Максим, Муха Тетяна, Наконечний Володимир);
– «Вівторок» (Радик Сніжана, Тищук Богдан, Чоп Руслан, Шнайдер Владислав, Яхван Діана);
– «Середа» (Деревінський Віталій, Климець Аліна, Магас Максим, Цахнев Владислав);
– «Четвер» (Водяной Сергій, Калатало Анна, Мороз Ольга, Рогожкіна Вероніка, Сьорак Марія);
– «П’ятниця» (Карий Володимир, Кедик Софія, Петльована Мар’яна, Ралик Олексій, Семенова Олена).
 
Перед учасниками команд було чотири завдання – дати відповіді на 15 запитань про Стрий, дізнавшись їх у жителів міста; зробити якомога більше селфі з жителями міста; зробити командне фото біля одного з пам’ятників м. Стрий; намалювати на асфальті герб міста, герб ТНЕУ, емблему Школи активу ТНЕУ, слоган вищого навчального закладу та символ, який асоціюється з Україною.
 
Виконуючи завдання, молодь, одягнена у футболки кольору факультетів, з символікою та інформаційними буклетами також розповідала перехожим про наш вищий навчальний заклад, спеціальності, переваги навчання і т.д.
 
Усі команди відмінно проявили себе – виконали запропоновані завдання та «зарядили» позитивною енергією кожного перехожого під час танцювального батлу.
 
Відкриття роботи Школи активу ТНЕУ відбулося у Свалявській філії. Вітаючи усіх учасників Василь Михайлович Канюк зауважив: «Успіх – це результат наполегливої праці. Людина повинна докласти максимум зусиль, щоб його досягнути, ніколи не зупинятися на цьому шляху, самовдосконалюватися, навчатися новому, прагнути до більшого. Факт, що ви сьогодні знаходитеся тут доводить – Ви є саме такими людьми. Тому не бійтеся перешкод, не зупиняйтеся перед труднощами і досягайте нових вершин!»
 
До вітальних слів також долучилися голова первинної профспілкової організації студентів ТНЕУ Антон Михайлович Шевчук і тренер Школи активу ТНЕУ Олена В'ячеславівна Васильків.
 
 

Метою першого заняття було знайомство учасників між собою та налагодження комунікації. За допомогою психологічних тестів, вправ та ігор активісти з'ясовували хто такий лідер, як правильно організувати роботу в команді, заохотити учасників групи до взаємодії, визначали способи аналізу проблемних ситуацій, впливу один на одного, виокремлення пріоритетів і досягнення бажаних результатів.
 
Упродовж другого тренінгу юнаки та дівчата обговорили можливі стратегії розвитку студентського самоврядування, способи втілення їх у життя, окреслили проблеми, які можуть виникати у процесі формування особистості лідера й пропонували шляхи їх вирішення.
 
Перший день роботи Школи активу ТНЕУ завершився.
 
 

Ранкова руханка у суботній ранок сприяла позитивному настрою молоді на новий день.

 

Перше тренінгове заняття було присвячене формуванню навиків взаємодії з громадськими організаціями, засобами масової інформації, адміністрацією установ.
 
У цей день учасники вже сформованих команд «Понеділок», «Вівторок», «Середа», «Четвер», «П'ятниця» виконували практичне завдання, а саме: запис рекламного відеоролика Свалявської філії ТНЕУ, інтерв’ю з директором філії, студентами, виготовлення макету рекламної продукції навчального закладу – білборду, буклету, інформаційного бюлетеня, газети і т.д.
 
Виконанню завдання сприяв тренінг, метою якого було формування навиків написання рекламних статей, виготовлення іміджевих роликів, адміністрування сторінок у соціальних мережах, позиціювання ТНЕУ в інтернет-просторі.

 

Студенти також мали можливість у цей день побувати в санаторії «Карпати», що у Мукачівському районі. Комплекс вражає мальовничістю краєвидів, величчю старовинного замку, побудованого наприкінці ХІХ століття, гармонійністю ландшафтного дизайну.

 

Після невеличкої мандрівки відбувся футбольний матч між командами Університетської ради студентів та Первинної профспілкової організації студентів ТНЕУ. Дівчата підтримували хлопців танцями вболівальниць. Емоції вирували на спортивному майданчику Свалявської філії. У запеклій боротьбі команда УРС поступилася команді Профкому. Родзинкою спортивного дійства став матч між командою Школи активу та Свалявської філії. Гарна гра завершилася з рахунком на користь господарів поля.
 
 

Незважаючи на насичену програму, активісти не забували про «завдання дня» – комунікували зі студентами філії, розмовляли з директором, організовували фото- та відеозйомки, малювали плакати…
 
Під час презентації кожна команда старалася якнайкраще представити свої роботи. Учасники разом обговорювали переваги і недоліки білбордів, макети яких розробили активісти. Інформативними та креативними були рекламні ролики – юнаки та дівчата показали особливості навчального процесу в Свалявській філії, описали матеріально-технічну базу, дозвілля студентів, мальовничість Закарпаття. Цікавими були інтерв’ю з директором філії В.М. Канюком. Кожна команда мала свій підхід до цієї розмови – як класична бесіда з адміністрацією, так і формат телешоу «Вечірня Свалява».
 
Після представлення усіх напрацювань команди визначили переможця, який на їхню думку найкраще впорався з завданням. Більшість голосів отримала команда «Вівторок» (капітан – Руслан Чоп). Студенти презентували відеоролик, у якому найповніше розповіли про життєдіяльність філії, представили макет білборду, інтерв’ю для газети, рекламні буклети та стінгазету, яка могла б використовуватися для популяризації роботи навчального закладу серед школярів. Всі учасники команди отримали цінні подарунки від ректора ТНЕУ А.І. Крисоватого.
 
На завершення другого дня у Школі усіх її учасників чекав приємний сюрприз – вечеря біля вогнища, під час якої кожен мав нагоду скуштувати традиційні закарпатські страви. 

 

П’ятого червня, після традиційної ранкової зарядки, відбулося закриття роботи Школи активу Тернопільського національного економічного університету. Студенти обговорили переваги та недоліки цьогорічної зустрічі, окреслили напрями подальшої співпраці студентського самоврядування з адміністрацією вищого навчального закладу, висловили свої пропозиції та зауваження.
 
Хвилюючим моментом стало визначення найактивнішого учасника Школи. Завданням юнаків та дівчат було оцінити роботу кожного активіста і вибрати лідера. Голосування було відкритим і кожен мав можливість обґрунтували свій вибір. Більшість студентів підтримали Руслана Чопа, який став володарем перехідного Кубка «Кращого учасника Шкоти активу ТНЕУ».
 
Також студенти визначили переможців у номінаціях «Інтелект Школи активу ТНЕУ», «Душа Школи активу ТНЕУ», «Серце Школи активу ТНЕУ», «Муза Школи активу ТНЕУ», «Симпатія Школи активу ТНЕУ», «Відкриття Школи активу ТНЕУ», «Тиша Школи активу ТНЕУ». Ними стали відповідно Володимир Карий, Владислав Цахнев, Тарас Романів, Вероніка Рогожкіна, Сергій Водяной, Богдан Тищук, Максим Макар.
 
Відрадно, що цього року до роботи Школи активу долучився студент Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва та бізнесу ТНЕУ Олексій Ралик, який став хорошим прикладом для інших структурних підрозділів університету, адже ми є однією університетською спільнотою й повинні разом працювати на благо рідного вищого навчального закладу.
 
Після підведення підсумків кожен студент отримав від ректора ТНЕУ А.І. Крисоватого сертифікат, який засвідчує участь у роботі Школи активу ТНЕУ.
 
Активісти Тернопільського національного економічного університету висловили щиру подяку ректору, доктору економічних наук, професору Андрію Ігоровичу Крисоватому за чудову можливість самовдосконалення, поєднання ефективного навчання з гарним відпочинком та підтримку молодіжних ініціатив. Відгуки студентів-учасників розміщені у додатках. Молоді люди описали свої враження, якими діляться з усіма охочими.
 
Сподіваємося, що для кожного активіста цьогорічна зустріч у Сваляві стала ще одним стимулом для подальшої роботи, нових пошуків, реалізації цікавих ідей та проектів. Бажаємо нашій молоді завжди займати активну життєву позицію, бути цілеспрямованою, наполегливою, цікавою, успішною, гідно несучи звання студента Тернопільського національного економічного університету!
 
 
 





Відгук (Анна Калатало)
Завантажити Переглянути онлайн


Відгук (Вероніка Рогожкіна)
Завантажити Переглянути онлайн


Відгук (Володимир Карий)
Завантажити Переглянути онлайн


Відгук (Діана Коцебчук)
Завантажити Переглянути онлайн


Відгук (Олена Семенова)
Завантажити Переглянути онлайн


Відгук (Сергій Водяной)
Завантажити Переглянути онлайн