» » Тиждень правових знань – юристи школам Тернополя

Тиждень правових знань – юристи школам Тернополя

Дата: 10-10-2016, 15:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках проведення Тижня правових знань і з нагоди відзначення Дня юриста студенти юридичного факультету ТНЕУ, члени Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області Софія Бобер, Назар Гданський, Соломія Думка, Ольга Зарішняк та Вікторія Федус під керівництвом заступника голови Координаційної ради, керівника сектору правоосвітньої та правовиховної роботи, доцента ТНЕУ Грубінка Андрія Васильовича упродовж 4-7 жовтня провели відкриті уроки правознавства у 9-х класах загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів м. Тернополя № 10, 18, 23 і 26.  
 
Модератори акції організували уроки на такі теми: «Права людини в сучасному світі: особливості законодавчого закріплення і реалізації в Україні», «Твоя подорож у світ юридичної професії», «Інклюзивна освіта: за чи проти. Права дітей з особливими потребами», «Знати право, щоб бути вільними». Учням було запропоновано творчий підхід до проведення зустрічей, зокрема, застосовано методи «оксфордських дебатів», евристичної бесіди, круглого столу, роботи в малих групах, ігрових ситуацій. Під час уроків учні мали можливість ознайомитися з загальними рисами професії юриста, специфікою різних видів юридичних професій, розібрати «плюси та мінуси» роботи практикуючих юристів. До зустрічей з представниками ТНЕУ були залучені учні 11 класів згаданих шкіл міста, яких поінформовано про специфіку навчання у внз, реформу юридичної освіти та особливості багатогранного студентського життя на юридичному факультеті. Учні виявили особливе зацікавлення до таких проблем, як практичні механізми гарантування і реалізації прав людини, забезпечення права на інтелектуальну власність та майнових прав особи загалом, види політичних прав громадянина України тощо. Атмосфера, яка панувала під час проведення проблемно-пізнавальних уроків, була наповнена енергією, позитивом та активністю учнів. Чимало з вихованців шкіл після завершення уроків висловили бажання в недалекому майбутньому обрати фах юриста.
 
Учні 9-11 класів були запрошені на святкування Дня юридичного факультету 8 жовтня 2016 року. Усі учасники акції відзначили позитивний характер таких зустрічей, цінність наданої учням актуальної правової інформації та висловили сподівання на продовження співпраці сторін.