» » Студенти ТНЕУ - переможці чемпіонату України з вітрильного спорту

Студенти ТНЕУ - переможці чемпіонату України з вітрильного спорту

Дата: 11-10-2016, 17:27 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

З 27 вересня по 2 жовтня 2016 р. у місті Вишгороді, що на Київщині, тривав Чемпіонат України з вітрильного спорту в олімпійських класах.

Це основні змагання, за результатами яких формується збірна команда України, і які є відбірковими для багатьох міжнародних регат 2017 року. До складу команди Тернопільської області увійшли студенти Тернопільського національного економічного університету Олександр Тугарєв, Мар’ян Воловець та Станіслав Клапак, які виступали у класі RS-X.

Згідно з регламентом змагань відбулося сім перегонів флоту та одна медальна гонка, у якій взяли участь 10 кращих спортсменів.

У 6 з 7 залікових гонок перемогу святкував учасник ХХХІ літніх Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро Олександр Тугарєв. Не менш впевненим був його виступ у медальній гонці. Відтак, він здобув звання переможця регати і чемпіона України. Третій результат у регаті та бронзову медаль  чемпіонату України здобув ще один представник ТНЕУ - Мар’ян Воловець. Таким чином, вихованці тренерів Олексія Нижегородова та Олександра Тугарєва (старшого) здобули право виступати в наступному сезоні в основному складі збірної команди України з вітрильного спорту.

Тож вітаємо наших спортсменів з вагомим досягненням та бажаємо успіхів під час нових стартів!