» » Об’єднала часопростір сердець

Об’єднала часопростір сердець

Дата: 28-02-2012, 13:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Кожна людина крокує життям, через час і простір, метушливо виконуючи свої буденні справи, усміхаючись, активно, твердо, цілеспрямовано чи, навпаки, ліниво з характерним погойдуванням в такт музиці десь у маршрутних таксі, під ритм барабанів і стук серця.

Іноді   ці гучні вібрації у грудях змушують нас робити дивні, непередбачувані для нас самих речі. Гучний стук додає сміливості, пришвитшується у темпі, коли нам радісно, і завмирає, коли ми в очікуванні. Час і простір, неначе крізь сито, переливаються, фільтруються нашим серцем, зберігаються в ньому, відгукуючись неголосним стукотом.
Лесі Заморській, талановитій журналістці, письменниці вдалося перелити часопростір свого серця на папір. Протягом двох років пані Леся складала докупи листочок за листочком, і ось влітку 2011 року світ побачила збірка віршів, що дістала назву « Часопростір серця» .
Мандруючи сторінками збірки, ти мимоволі опиняєшся у найрізноманітніших місцях — ось ти між сніговими заметами зустрічаєш вертеп, а наступної миті вже відчуваєш дух великодньої паски, зустрічаєш зелені свята.
Заглиблюючись у саме серце авторки, читач розділяє її щастя, політ, а також біль і жаль, що переповнювали її серце у важкі хвилини.
У четвер, 23 лютого, в рамках тижня рідної мови, студенти ТНЕУ мали змогу побувати на презентації збірки. Скажу вітверто, слухати вірші у виконанні пані Лесі – неймовірна насолода. Тепло і любов переповнюють тебе, з’ являється бажання робити щось хороше, або хоча б – усміхатись.
Студенти мали нагоду не лише послухати вірші у виконанні авторки, але й прочитати їх самостійно. Кожен читець по-різному доносив до слухача зміст поезій, додаючи їм частинку свого часопростору серця, вплітаючи в написані історії трішки власного досвіду.
Закінчила свою зустріч із студентами пані Леся віршем « Оптимістичне» і побажала кожному із присутніх відкрити в собі свій неповторний « рай» , не боятись починати все з початку, ставати кращими, шукати у ницому світі добро, вірність, любов та віру.
Студенти в свою чергу бажають авторці натхнення, щоб якнайшвидше знову зустрітись, об’ єднавши часопростір наших сердець.  
Ганна Стахира, учасниця студентського прес-клубу « Акценти»