До уваги молодих вчених!

 МОН України оголошує конкурс з відбору претендентів на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції Гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні.



Як діяти, якщо у закладі вищої освіти є підозра або підтвердження на COVID-19 – рекомендований алгоритм дій від МОН України

 МОН рекомендує алгоритм дій для керівників закладів фахової передвищої та вищої  освіти у разі виявлення у здобувачів, викладачів або працівників ознак гострого респіраторного захворювання. Відповідний лист оприлюднено на сайті МОН.



Безкоштовні вебінари з використанням бази Web of Science Core Collection

 Упродовж 8-11 вересня 2020 року для українських вчених відбудуться вебінари щодо можливостей використання ресурсів платформи Web of Science Core Collection з метою їх ефективного використання у своїй науковій та інноваційній діяльності.



Стартував конкурс Українсько-Французьких науково-дослідних проєктів на 2021-2022 рр.! Дедлайн подачі заявок – 15 липня!

 Почався конкурс спільних Українсько-Французьких науково-дослідних проєктів на 2021-2022 роки. Його оголосили 15 травня 2020 року Міністерство освіти і науки України, Міністерство Європи та закордонних справ Франції, Міністерство вищої освіти, досліджень та інновацій Франції. Прийом заявок триває до 15 липня 2020 р.



Терміни проведення Вступної кампанії-2020 та нові можливості подачі документів: МОН внесло зміни до умов прийому

 Міністерство освіти і науки внесло зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України. Відповідний наказ, підписаний 4 травня 2020 року, пройшов реєстрацію у Міністерстві юстиції. Змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.



Стартував конкурс Українсько-Австрійських наукових проєктів на 2021-2022 роки – заявки приймають до 27 квітня

 Почався конкурс спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2021-2022 роки. Його оголосили 2 березня 2020 року, МОН України, Федеральне Міністерство науки, досліджень і економіки Республіки Австрія та Австрійське Агентство міжнародного співробітництва в галузі освіти та досліджень.



17 грудня міністр Ганна Новосад розкаже про результати ЕРАЗМУС+ у 2014-2019 роках – мобільність студентів і викладачів, гранти та допомогу, а також про умови програми на наступні 7 років

 17 грудня Міністр освіти і науки Ганна Новосад візьме участь у пресконференції «Підтримка ЄС у реформуванні освіти в Україні: гранти Еразмус+ та результати 2014-2019 років». Ганна Новосад, зокрема, розкаже про вплив Програми на втілення освітніх реформ в Україні. Спікером пресконференції також буде Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.



Оголошено конкурс щодо обрання членів Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій

 Відповідно до статей  21 та 22 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність»,  Положення про конкурс щодо обрання членів Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р.  № 1042,  та протоколу засідання Ідентифікаційного комітету з питань науки від 14 січня 2019 р. № 2/19 Ідентифікаційний комітет з питань науки оголошує конкурс щодо обрання членів Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій.



МОН України запрошує до участі у Всеукраїнському фестивалі інновацій

 Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у щорічному Всеукраїнському фестивалі інновацій, який відбудеться 14-16 травня 2019 року. Метою заходу є розвиток культури академічного підприємництва, популяризація розробок вітчизняних вчених та інноваторів, залучення інвесторів до фінансування впровадження новітніх проектів.



МОН вдвічі збільшило кількість вишів та наукових установ, які за кошти бюджету отримали передплату на Scopus та Web of Science

 Наказом Міністерства освіти і науки України від 8 листопада 2018 року Тернопільському національному економічному університету було надано доступ до міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science за кошти бюджету.



До уваги науковців!

 Міністерство освіти і науки України оголосило перший конкурс наукових розробок за держзамовленням за новими правилами – зокрема, відтепер для фінансування робіт переможців не потрібно проводити тендерні закупівлі. Це спростить та пришвидшить процедуру надання коштів ученим, чиї роботи будуть визнані кращими та отримають фінансування держави. 



Про проведення інформаційно-комунікативного заходу «EUREKA info day»

 Міністерство освіти і науки України запрошує до участі в інформаційно- комунікативному заході «EUREKA info day», який відбудеться 5 жовтня 2018 року у приміщені Міністерства освіти і науки України за адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 16, актова зала, 4 поверх.



До уваги молодих учених ТНЕУ!

 Пропонуємо Вашій увазі Наказ МОН України «Про оголошення конкурсного відбору у 2018 році проектів наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених», а також лист Департаменту науково-технічного розвитку МОН України «Про атестацію наукових робіт стипендіатів та подання кандидатур на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених».



У квітні-червні триватиме конкурс українсько-французьких науково-дослідних проектів на 2019-2020 роки

 З 16 квітня до 18 червня 2018 року Міністерство освіти і науки України, Міністерство закордонних справ та міжнародного розвитку і Міністерство національної освіти, вищої освіти та досліджень Франції оголошують конкурс спільних українсько-французьких науково-дослідних проектів для їх реалізації у 2019 2020 рр.


Стартує конкурс українсько-чеських науково-дослідних проектів на 2019-2020 рр.

 Усі бажаючі науковці закладів вищої освіти, науково-дослідних установ та підприємств можуть взяти учать у конкурсі українсько-чеських науково-дослідних проектів, який оголошують Міністерство освіти і науки України і Міністерство освіти, молоді та спорту Чеської Республіки. Також до участі запрошуються молоді учені та викладачів. Переможці конкурсу зможуть реалізувати проект у 2019-2020 роках. 


До уваги науковців ТНЕУ! Розпочинається конкурс українсько-латвійських науково-дослідних проектів на 2019-2020 рр.

  Міністерство освіти і науки України та Державне агентство з розвитку освіти Латвійської Республіки оголошують конкурс спільних українсько-латвійських науково-дослідних проектів на 2019-2020 роки.


II Відкритий всеукраїнський студентсько-учнівський конкурс соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе»

 II Відкритий всеукраїнський студентсько-учнівський конкурс соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе» організований Американськими Радами з міжнародної освіти. Конкурс реалізовано в рамках проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) та проекту формування академічної доброчесності в школі (SAISS) за підтримки Посольства США в Україні та у партнерстві з Міністерством освіти і науки України.


Прояви свою майстерність, взявши участь у конкурсі відео від Представництва ЄС в Україні

 Оголошено прийом відеоробіт для участі у четвертому щорічному Конкурсі відео від Представництва ЄС. Автори найкращих відеороликів матимуть нагоду отримати цінні призи. У фокусі цьогорічного конкурсу – теми європейської освіти та співпраці між Україною та ЄС. 


Триває Євровікторина від Представництва ЄС в Україні

 Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН України інформує, що з 12 січня розпочалася четверта щорічна всеукраїнська онлайн-вікторина на тему Європи від Представництва ЄС в Україні. Учасники  матимуть нагоду  перевірити свої знання про Європу, а найуспішніші з них отримають сувеніри від Представництва Європейського Союзу в Україні: флешки, футболки, кепки та багато іншого.


Засновано щорічну Всеукраїнську Премію «Інновації в освіті»

 З метою виявлення, відзначення та інформування суспільства щодо особистостей та організацій, які стали найкращими новаторами у сфері освіти та зробили вагомий внесок у розвиток людського капіталу України, Асоціація інноваційної та цифрової освіти за сприянням міністерства освіти і науки України заснувала щорічну Всеукраїнську Премію «Інновації в освіті».


Конкурсний відбір науково-технічних розробок

 МОН оголошує конкурсний відбір науково-технічних (експериментальних) розробок за державним замовленням на 2018-2019 роки. Детальна інформація розміщена за посиланням: 
http://mon.gov.ua/usi-novivni/povidomlennya/2017/10/25/rozpochavsya-konkursnij-vidbir-naukovo-texnichnix-rozrobok-za-derzhzamovlennyam-na-2018-2019-roki/


МОН України повідомляє

 Міністерство освіти і науки України повідомляє про відкриття конкурсу з відбору представників та експертів від України до Програмних комітетів «Горизонт 2020». Подача заявок на конкурс триватиме до 27 вересня 2017 року.


Відкрий Європу!

 Міністерство освіти і науки України інформує студентів та наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників стосовно прав та обов’язків громадян України у рамках запровадження ЄС безвізового режиму.


До уваги молодих науковців ТНЕУ!

 Міністерство освіти і науки України оголосило конкурсний відбір проектів наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у вищих навчальних закладах та наукових установах, що належать до сфери управління МОН, подальше виконання яких розпочнеться у 2017 році за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.


Оголошено набір слухачів на курс «Early Childhood Education for Children with Special Needs»

 Ізраїльська агенція з розвитку міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль (MASHAV) оголошує про відкриття набору слухачів на курс «Early Childhood Education for Children with Special Needs».


Оголошено конкурс спільних українсько-американських науково-дослідних проектів за програмою «Спільні наукові проекти»

 Міністерство освіти і науки України спільно з Фондом цивільних досліджень і розвитку (CRDF Global) оголошують конкурс спільних українсько-американських науково-дослідних проектів за програмою «Спільні наукові проекти».


Уряд Республіки Молдови надав громадянам України стипендії на навчання на 2017-2018 н.р.

 Відповідно до ст. 6 Протоколу про співробітництво між Міністерством освіти Республіки Молдова і Міністерством освіти і науки України на 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 начальні роки громадянам України надаються стипендії на навчання на програмах бакалаврату, магістратури, аспірантури в вищих навчальних закладах Республіки Молдова на 2017-2018 навчальний рік.


KDI School of Public Policy and Management Республіки Корея надає стипендії на 2017/2018 навчальний рік

 Школа державної політики та управління Корейського інституту розвитку (KDI School of Public Policy and Management) пропонує повні та часткові стипендії на 2017/2018 навчальний рік за програмами Master of Public Policy (MPP) та Master of Development Policy (MDP).


Конкурсний відбір проектів наукових досліджень і розробок

 До уваги вищих навчальних закладів та наукових установ! Відповідно до наказу МОН України № 590 від 12.04.2017 «Про проведення конкурсного відбору проектів наукових досліджень і розробок» перший етап Конкурсу проходить в єдиній інформаційній системі «Наука в університетах».


До уваги студентів ТНЕУ!

 Уряд Республіки Казахстан в рамках Угоди між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки Республіки Казахстан про співпрацю в галузі освіти і науки виділяє в 2017-2018 навчальному році 40 стипендій для навчання громадян України у вищих навчальних закладах Республіки Казахстан за програмами бакалаврату – 30, магістратури – 10. Вибір навчального закладу і спеціальності залишаються за кандидатами.