<<< Навчально-науковий центр соціально-психологічної підтримки та резильєнтності

Як успішно обійти перешкоди на шляху до успіху

 

 
 

Сучасне життя — це жорстока конкуренція, витримати яку здатний тільки професіонал. Для будь-якої людини бажання добитися успіху у своїх починаннях і дійти до самого верху  кар’єрних  сходів  природно. Але бажання — це лише перший, хоча і важливий, крок на довгому і тернистому шляху.

Особистий успіх не обмежується відчуттям задоволеності своїм життям або щастям. Швидше, він полягає в упевненості, що Ви завжди можете досягнути бажаного і спонукає вас діяти в потрібному напрямку.

Зауважуємо, що при досягненні особистого успіху не слід покладатися на випадок або везіння. Якщо ви не маєте вродженої схильності досягати успіху, не турбуйтесь, всьому можна навчитись! Для цього досить лише змінити стиль мислення і сприйняття життя. Пропонуємо розглянути покрокову інструкцію того, як докладаючи певних зусиль, можна досягнути великих результатів.

Крок 1. Поставити перед собою мету.

Оцініть свою сьогоднішню ситуацію в житті і уявіть, яке б життя ви собі хотіли. Поміркуйте, що потрібно змінити для того, щоб досягнути мети. Коли ви чітко бачите кінцевий результат, вам буде простіше досягнути бажаного.

Крок 2. Отримати те, що вам потрібно.

Коли  ви усвідомите  чого вам не вистачає і зрозумієте, як це отримати, ви автоматично почнете наближатися до внутрішнього успіху.

Крок 3. Отримати те, чого вам хочеться.

Розставте пріоритети у своїх бажаннях. На перше місце поставте  найважливіші та найбажаніші. Здійснивши  саме їх, ви повірите у свої сили і вам буде легше рухатися далі.

Крок 4. Усунути перешкоди на шляху до особистого успіху.

Це, напевно, найскладніший крок. Вам доведеться попрацювати над собою, щоб навчитися долати і усувати депресію, нерішучість, повільність, жалість до себе, образу і комплекси. Здобувши здатність позбавлятися від усього цього, ви усвідомите, що ніщо  не зможе стати вам наперешкоді у досягненні успіху.

Найбільшою перешкодою на шляху до успіху можуть стати сумніви у своїх силах, переконання, що ви ніколи не зможете досягти успіху. Ці обмеження людина ставить перед собою сама. Для їх подолання, в першу чергу, потрібно розібратися в самому собі. А причин для внутрішніх обмежень може бути декілька:

невпевненість у собі. Іноді людина упокорюється з неможливістю досягнути успіху. Вона намагається щось змінити, але нічого не виходить. У цьому випадку деякі люди капітулюють раніше, ніж віддатися повністю, і, врешті-решт, самі знищують можливість успіху. Пам’ятайте: будь-яка зміна можлива лише за умови впевненості у собі, а це вимагає витрат енергії та наполегливості.
передчасне розчарування. Багато хто намагається займатися самовдосконаленням, але зазнає невдачі. Якщо таке відбувається раз за разом, може виробитися комплекс «все одно це марно». Будь-яка найменша перешкода стане викликати занепад сил і, природно, невдачі будуть повторюватися знову і знову. Навіть якщо результат, який ви досягаєте, невеликий — не опускайте руки. У дійсності можуть виникати серйозні перешкоди, і людина в зіткненні з ними здатна спасувати. Однак, подолавши почуття розчарування, може вступити в боротьбу з подвоєними  зусиллями  і стати більш успішною у своїй справі, ніж будь-хто інший.
недолік підтримки. Коли людина намагається щось змінити, виникає певний ризик: можливі невдачі, невизначеність, порушення сформованого порядку речей. У цьому випадку підтримка друзів допоможе подолати труднощі, що виникають в ході змін.