Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

ТРЕНІНГ ІЗ ДИСЦИПЛІНИ «ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА РЕФЕРЕНТСЬКОЇ ТА ОФІСНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»

28 листопада 2016 року студенти 3-го курсу спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» взяли участь у тренінгу з дисципліни «Теорія і практика референтської та офісної діяльності». Метою заходу була підготовка студентів до співбесіди з роботодавцем. Консультантами виступили працівники Центру працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ: директор Зеновій Іванович Кривий і провідний спеціаліст Олена Володимирівна Борисяк.
 
Варто зазначити, що сьогодні ринок праці характеризується широким спектром нових професій і форм зайнятості. Наслідком цього є зміна підходів до пошуку та підбору персоналу, водночас зростають вимоги до кандидатів на вакантні посади. За таких умов молодий фахівець повинен бути обізнаним із тенденціями ринку праці, володіти відповідними компетенціями, вміти їх презентувати роботодавцю.
 
Під час тренінгу студенти ознайомилися з можливостями працевлаштування за спеціальністю «Документознавство та інформаційна діяльність». Зокрема О. В. Борисяк відзначила, що на підприємствах великого значення набуває посада висококваліфікованого офіс-менеджера, робота якого спрямована на забезпечення життєдіяльності офісу, формування позитивного іміджу компанії як бізнес-партнера. Водночас, все більше роботодавців звертають увагу на кандидатів, які володіють іноземними мовами й можуть на належному рівні виконувати обов’язки референта. 
 
Студенти дізналися про основні джерелами пошуку роботи, як аналізувати оголошення про вакансії, зацікавити роботодавця та отримати запрошення на співбесіду. 
 
Під час тренінгу документознавці презентували свої професійні досягнення, вчилися писати резюме, взяли участь у фотосесії для резюме. 
 
З. І. Кривий запросив студентів до участі в конкурсі на найкраще резюме, який проводиться за сприяння Центру, наголосив, що переможці будуть нагороджені цінними подарунками.
 
Пізнавальною та захоплюючою для майбутніх документознавців стала презентація доцента кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства ТНЕУ Надії Іванівни Білик на тему: «Вимоги до зовнішнього вигляду професіонала». Учасники тренінгу отримали рекомендації щодо формування іміджу фахівця. 
 
Студенти вдячні модераторові тренінгу, доценту Н. І. Білик за організацію заходу, який був спрямований на побудову їх успішної професійної кар’єри в майбутньому.