Центр працевлаштування та зв'язків з випускниками

На базі ТНЕУ відбувся «День кар'єри ЄС»

24 травня 2018 року на базі Тернопільського національного економічного університету відбувся «День кар’єри ЄС», організований Інформаційним центром Європейського Союзу, який діє при закладі вищої освіти, за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні й у співпраці з Центром працевлаштування та зв’язків з випускниками ТНЕУ. 
 
Захід став чудовою нагодою для молоді поспілкуватися з потенційними роботодавцями, дізнатися інформація про наявні вакансії, заповнити резюме і, навіть, пройти першу співбесіду.
 
Під час відкриття «Дня кар’єри ЄС» до присутніх з найкращими побажаннями професійного розвитку й успішної самореалізації звернулися проректор з науково-педагогічної роботи, доктор економічних наук, професор Василь Брич, координатор Днів кар'єри ЄС в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні» Олександра Рязанцева та керівник Інформаційного центру ЄС при ТНЕУ Олена Васильків.
 
У фойє центрального корпусу відвідувачі заходу мали можливість поспілкуватися з представниками ГО «Ліга Інтернів», «СЕ Борднетце-Україна», ТОВ «Тервікнопласт», КБ ПриватБанк, АТ Ощадбанк, ПАП «Агропродсервіс», ТОВ «Сільпо-Фуд», ТОВ «Клевер Сторс», ТОВ «Епіцентр К», Компаній MagneticOne, Yaware, ТОВ «ІАІ ФОРТЕ ГРУП», ПП «Фенікс Консалтинг», ТзОВ «Мобіжук», РК «Максим», ПП «Самогонна ресторація», ТОВ «Волошин», ГС «Молодіжний центр», медіа корпорації RIA+, ПП «Аудит Софт», Бюро розвитку, «Marine Life» та іншими. 
 
Приємно зазначити, що поспілкуватися з роботодавцями завітали слухачі курсів перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас, та членів їх сімей, які реалізовуються у рамках проекту «Україна–Норвегія».
 
Водночас усім бажаючим було запропоновано відвідали ряд тренінгів. Про неформальну та класичну освіту в Європі й про те, які можливості вона відкриває на українському ринку праці студенти й молоді науковці дискутували з учасниками програми Young EU Ambassadors Аліною Микитишин і Віктором Савінком, а також з головою ГО «Центр Науки Тернопіль» Христиною Білінською.
 
Наймолодші учасники «Дня кар’єри ЄС» – студенти коледжів – цікаво й, водночас, корисно провели час, взявши участь у лекції-грі «Як стати успішним? Визначення професійних навиків у школярів», ведучими якої виступили Тетяна Онищук, координатор Євроклубу Тернопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – медичний ліцей», вчитель-методист й Олена Васильків, керівник Інформаційного центру ЄС при ТНЕУ.
 
Про те, яким має бути ідеальний працівник, критерії набору персоналу й основні вимоги до кандидатів на посаду розповідала начальник відділу кадрів Тернопільського національного економічного університету Ольга Сергіївна Гродська.
 
Тренером під час зустрічі на тему «Європейська стратегія зайнятості молоді як противага безробіттю» виступив директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Ігор Таранов.
 
Питання працевлаштування молоді, переговорів та інтерв’ю при працевлаштуванні, самопрезентації апліката юнаки та дівчата обговорювати з кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри міжнародних економічних відносин ТНЕУ Ларисою Вергун.
 
Цікавими й пізнавальними стали тренінги «Персональний брендинг як запорука успішного працевлаштування» й «Успішне працевлаштування та конкурентоспроможність на ринку праці», які провели кандидати економічних наук, доценти кафедри міжнародної економіки ТНЕУ Леся Колінець й Алла Уніят.
 
На завершення «Дня кар’єри ЄС» у Тернополі відбулася робоча зустріч проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Григорія Монастирського з координатором Днів кар'єри ЄС в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні» Олександрою Рязанцевою та колективом Інформаційного центру ЄС при ТНЕУ. Також до розмови долучилася керівник Інформаційного центру ЄС при Одеському національному економічному університеті Ірина Шостак. Колеги обговорили напрями подальшої співпраці.
 
Олександра Рязанцева також передала подяку за сприяння в організації «Дня кар’єри ЄС» у м. Тернопіль ректору Тернопільського національного економічного університету Андрію Крисоватому від Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґа Мінґареллі.
 
«День кар’єри ЄС» у м. Тернопіль є заходом, що проводиться Інформаційним центром ЄС у м. Тернопіль, в рамках проекту "Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні”, який фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується Громадською організацією "Фундація "Відкрите суспільство”. Більше про проект на сайті http://euroquiz.org.ua
 
  Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю ТНЕУ

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     
     
     
   [