» » Солодкий стимул до навчання у КЕПІТ ТНЕУ

Солодкий стимул до навчання у КЕПІТ ТНЕУ

Дата: 15-11-2016, 11:56 | Автор: Марія Баліцька, головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка»

 Мудреці Світу навчають, що немає нічого, що не долалось би працею. Адже Іван Франко писав: «Лиш праця світ таким, як є, створила. Лиш в праці варто і для праці жить».
 
Навчання – це дуже велика праця і учня чи студента, і для вчителя.
 
І найперше, що має зробити вчитель, на думку Д. Менделєєва, – це розвинути в учня дух допитливості. А К. Ушинський наголошував: «Учень – це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити»!
 
Дирекція  коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ по-різному заохочує студентів до навчання: стипендії отримують усі, хто навчається на державній формі та має відмінні і добрі оцінки; кращі студенти нагороджуються грамотами, подяками… А з нагоди 50-річчя Тернопільського національного економічного університету та наближення Новорічних і Різдвяних свят з ініціативи викладача коледжу, к.е.н. С. М. Миколюк студенти радо погодилися змагатися за солодкий приз.
 
Втім, про все за порядком.
 
Для проведення Конкурсу на кращу академічну групу КЕПІТ ТНЕУ за період з 1 вересня по 12 грудня 2016 року створено конкурсну Комісію, яку очолила студентський декан коледжу Ірина Федишин (група ФКт-31), а заступником є заступник директора КЕПІТ С. В. Стецюк. До конкурсної Комісії також увійшли представники з числа студентів коледжу: від першого курсу – Олег Банах, від другого – Анастасія Хічій, від третього – Андрій Ваврик.
 
Конкурсна Комісія розробила Положення, яке затвердив директор КЕПІТ ТНЕУ, к.е.н, доцент О. Л. Шашкевич.
 
Згідно з Положенням, переможцем Конкурсу вважатиметься група, яка отримала найвищі рейтингові позиції з успішності за період конкурсу – тобто за I семестр 2016/2017 н.р.
 
Конкурс на кращу академічну групу проводиться з метою підвищення якості навчання студентів, їх мотивації  в оволодінні основами майбутньої спеціальності.
 
Конкурс має й інші завдання, серед яких – згуртування й командна робота.
 
А тепер про найсолодшу мить…
 
То хто ж він – отой солодкий спонсор, який не пошкодував для працьовитих студентів 50 кілограмів цукерок? Приватний підприємець, випускник нашого університету 1996 року випуску Едуард Франкович Стецький (детальніше про спонсора – у наступній газетній рубриці «Гість редакції»).
 
Також, забігаючи наперед, розповім, що одностайним голосуванням на старостаті коледжу від 13 вересня 2016 року прийнято рішення поділитися  виграними цукерками із бійцями АТО, з діточками Тернопільського  обласного  спеціалізованого  комунального  Дитячого будинку «Малятко» та з людьми похилого віку із Петриківського  геріатричного будинку-інтернату.
Л. Толстой стверджував: «Якщо вчитель поєднує в собі любов до справи і до учня, він – досконалий учитель».
 
Відрадно, що у КЕПІТ ТНЕУ працюють викладачі, які сповнені любов’ю і до своєї справи, і до студентів, дбаючи про їхнє самовираження та самовдосконалення, засіваючи у юних душах  уміння працювати в команді, добро і милосердя.
 
Час збігає швидко, і уже приблизно через місяць ми дізнаємося, яка із 42 груп коледжу економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ отримає 50-кілограмовий солодкий приз. Втім, якщо решту академічних груп відповідальніше поставляться до свого навчання, то винагородою для них стане успішне майбуття!