» » У Коледжі економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ поговорили про вплив нікотину, алкоголю та наркотиків на молодий організм

У Коледжі економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ поговорили про вплив нікотину, алкоголю та наркотиків на молодий організм

Дата: 24-11-2016, 15:40 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 24 листопада 2016 р. у Коледжі економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ з ініціативи працівника відділу гуманітарної освіти та виховання Косарчука Василя Івановича та директора КЕПІТ Шашкевича Олександра Любомировича відбулася зустріч студентів з лікарем-методистом «Центру здоров'я» Андрієм Сігізмундовичем Зарусінським та головою громадської організації «Твереза Тернопільщина» Володимиром Олеговичем Демковичем на тему: «Негативний вплив нікотину, алкоголю та наркотиків на молодий організм».
 
Представила гостей заступник директора коледжу Світлана Василівна Стецюк, наголосивши на актуальності вибраної тематики зустрічі.
 
Розмова була досить жвавою – молодь активно ставила запитання, на які отримувала вичерпні відповіді. Юнаки та дівчата зрозуміли, що куріння та його вплив на організм людини стають сьогодні соціальною і медичною проблемами. Доведено, що куріння тютюну є великою небезпекою для здоров'я і призводить до виникнення різних захворювань, які спричиняються до передчасної смерті людей. Виявляється, що смертність від раку легень серед курців у 20 разів вища, ніж серед тих, що не курять. Також курці в 13 разів частіше хворіють на стенокардію (захворювання серця) і в 10 разів частіше — на виразкову хворобу шлунка. Як правило, курець живе на 6-8 років менше, ніж його ровесник, який не курить.
 
У науковому трактуванні наркоманія – це хворобливий психічний стан, який зумовлений хронічною інтоксикацією внаслідок зловживання наркотичними речовинами і характеризуються психічною або фізичною залежність від них.
Найбільшою ж і найпоширенішою проблемою є алкоголізм.
 
«Пияцтво і алкоголізм – проблема світового значення, і боротьба з ними вимагає спільних зусиль. Їх слід розцінювати не тільки як особисту трагедію, а й як соціальне лихо. Успіх у боротьбі з вживанням алкогольних напоїв значною мірою залежить від правильного виховання підростаючого покоління. Виховувати розумний погляд на спиртне найкраще власним прикладом», – підкреслили гості.
 
На завершення зустрічі студенти подякували Андрію Сігізмундовичу та Володимиру Олеговичу за візит, який був не тільки корисним, а й надзвичайно цікавим для молоді.