» » «Герої спортивного року Тернопільщини – 2016»

«Герої спортивного року Тернопільщини – 2016»

Дата: 28-12-2016, 15:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Тернопільському національному економічному університеті відбулося відзначення переможців щорічної програми «Герої спортивного року Тернопільщини – 2016».  У залі засідань Вченої ради університету зібралися найкращі спортсмени, тренери, меценати, журналісти.
                              
Присутніх на святковому дійстві привітав ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор А. І. Крисоватий: «На Тернопіллі є славні традиції – вшановувати тих, хто своїми спортивними досягненнями здійснює поступ нашої держави, зміцнює її авторитет на міжнародній арені. Надзвичайно складна сьогодні ситуація на Сході, однак ми віримо у щасливий завтрашній день. Випробування згуртовують народ, наших краян, які сьогодні підтримують спортсменів. Я пишаюся тим, що наша молодь досягає найвищих сходинок національних та міжнародних змагань. Горджуся тим, що серед вас багато студентів Тернопільського національного економічного університету. Ми будемо робити все, аби жовто-синій прапор майорів на кращих спортивних аренах світу. Дякую Вам за патріотизм, силу духу і професіоналізм. Нових здобутків у 2017 році!»
 
До вітань також долучилися голова Тернопільської ОДА С. С. Барна, голова облради В. В. Овчарук, начальник управління фізичної культури та спорту ОДА В. С. Мацикур.  Героями спортивного року Тернопільини у 2016 році  стали студенти, випускники та працівники нашого вищого навчального закладу:
 
 ОЛЕКСАНДР ТУГАРЄВ – студент ТНЕУ. Майстер спорту України міжнародного класу з вітрильного спорту. Учасник ХХХІ літньої Олімпіади в Ріо-Де-Жанейро. Лауреат в номінації «Найкращий спортсмен року».

АНДРІЙ АНТОНЮК –  студент ТНЕУ. Майстер спорту України міжнародного класу з греко-римської боротьби. Срібний призер змагань за Кубок Європи. Лауреат в номінації «Найкращий спортсмен року».

ОЛЕНА КРИВИЦЬКА  – випускниця ТНЕУ. Майстер спорту України міжнародного класу з фехтування. Учасниця ХХХІ літньої Олімпіади в Ріо-Де-Жанейро. Лауреат в номінації «Найкраща спортсменка року».

АНАСТАСІЯ МЕРКУШИНА –  випускниця ТНЕУ. Майстер спорту України міжнародного класу з біатлону. Срібний призер чемпіонату світу серед юніорів. Бронзовий призер змагань за Кубок світу. Лауреат в номінації «Найкраща спортсменка року».

ЮРІЙ БОСИЙ –  студент ТНЕУ. Майстер спорту України міжнародного класу з фрі-файту. Бронзовий призер чемпіонату світу. Лауреат в номінації «Разом з олімпійцями».

СТЕПАН ПАСІЧНИК –  студент ТНЕУ. Майстер спорту України зі стрибків на лижах з трампліну. Учасник ІІ зимових юнацьких Олімпійських ігор в Ліллехамері. Лауреат в номінації «Олімпійські надії».
 
ВАСИЛЬ МАКУХ –  студент ТНЕУ. Кандидат в майстри спорту України з легкої атлетики. Чемпіон України, учасник чемпіонату Європи серед юнаків.  Лауреат в номінації «Олімпійські надії».
 
ІРИНА МЕРКУШИНА – викладач ТНЕУ. Заслужений тренер України з біатлону. Тренер ФСТ «Динамо» з біатлону. Лауреат в номінації «Тренер року».
 
Спортсменам вручили подарунки, відзначили кращих тренерів, подякували меценатам та журналістам.