«Митець живе у кожному»

Дата: 21-03-2017, 18:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Поезія, як ніщо інше, може осягнути весь Всесвіт, перейти будь-які кордони, перепливти океани, заглянути до найглибших схованок людської душі. Вона – чиста і світла. Навіть коли огорнута печаллю, омита сльозою чи позначена іронією.
 
З нагоди Всесвітнього дня поезії 21 березня у Тернопільському національному економічному університеті відкрито фотовиставку «Митець живе у кожному», а також представлено слова сучасних письменників у незвичний спосіб.
 
Студентський актив університету плідно працював, підбираючи студентів відповідно до образу обраного письменника, а потім намагаючись відтворити все до найдрібніших деталей.
 
«Мені було дуже цікаво працювати із моделями, адже кожен із студентів цікава і неординарна особистість, тому вони сповна змогли передати підібраний нами образ», – зазначив автор ідеї та фотограф виставки Максим Магас.
 
Моделі перевтілювалися у Стівена Кінга, Лесю Українку, Олександра Довженка, Ліну Костенко, Сергія Єсеніна, Олександра Пушкіна та ін.
 
«Експозиція дає уявлення про те, як минуле перекликається з теперішнім. Письменники підібрані так, щоб відвідувачі виставки споглядали характерну схожість кожного студента представленого на фотографіях з авторами», – поділився враженнями відвідувач виставки, студент факультету фінансів.
 
Креативний дизайн та представлення сучасних поетів – Тарас Романів. Над втіленням образів моделей працювали – Ілона Дядьо, Аліна Климець, Анастасія Кучмій та Ольга Мороз. Змістовне оформлення виставки – Аня Кісь, Віталій Михайлиця та Валентин Коваль. Проект реалізовано з ініціативи відділу інформації та зв’язків з громадськістю та за підтримки ректора ТНЕУ А. І. Крисоватого.
 
До слова, фотовиставку можна переглянути у центральному корпусі Тернопільського національного економічного університету (вул. Львівська, 11).