» » Зустріч із прекрасним у Міжнародний день щастя

Зустріч із прекрасним у Міжнародний день щастя

Дата: 22-03-2017, 15:21 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Серед учених побутує гіпотеза про те, що щастя народжується зсередини людини. Та поштовхом до народження людського щастя є події і ситуації, які відбуваються ззовні, навколо людини.
 
У Міжнародний день щастя працівники відділу гуманітарної освіти та виховання, учасники творчих колективів нашого університету побували у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки на моновиставі Ярослава Стельмаха «Синій автомобіль», яку презентував тернополянам київський театр одного актора «МІФ». Засновник театру –актор, заслужений артист України Михайло Фіца – талановито упродовж години зачаровував глядачів чудовими літературними текстами трагікомедії непересічного драматурга України Ярослава Стельмаха.
 
З появою на сцені актора в ролі героя А перед присутніми привідкривається таємниця творчого мислення, думання вголос, процесу створення письменником сюжетних ходів, оригінальних біографій героїв, героїнь майбутнього літературного твору. Глядачі з великим зацікавленням слухали і спостерігали за «муками творчості» і щиро співпереживали молодому письменнику.
 
Особливо чуттєвими  і зворушливими для глядачів стали спогади героя, коли він встає з-за свого робочого столу і поринає в спогади про свою родину, своє студентське життя і своє кохання, нечасті короткі зустрічі з бабусею, батьком, хворою матір’ю.
 
Коли «творчі муки і фантазії» молодого письменника викликають у глядачів подекуди сміх, іронію, то спогади героя про непросте, нелегке справжнє життя викликають у присутніх сльози… І так виходить, що правдиві спогади молодого письменника є набагато цікавішими, трепетнішими, аніж його творчі придумування, фантазії…
 
У кульмінаційний момент молодий письменник запитує себе, чи був він щасливим у цьому світі, у своєму житті...
 
Гучними і щирими оплесками був нагороджений актор Микола Фіца за чудову акторську творчу презентацію  трагікомедії  «Синій автомобіль».
 
Учасники творчих колективів нашого університету, працівники відділу гуманітарної освіти та виховання отримали велику естетичну насолоду від побаченого і почутого у Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки і стали трішечки  щасливішими від зустрічі зі справжнім мистецтвом.
 
P.S. Кілька днів тому, в одній із телепрограм, українцям було задано запитання: «Чи відчуваєте ви себе щасливими?!»
– 80% опитуваних відповіли – «Ні»,
– 20% опитуваних відповіли – «Так!».
 
До тих пір, поки живі і здорові наші рідні, батьки, дорога родина, і доки ми частіше з ними спілкуємося, даруємо їм свої добро, любов і турботу, доти ми відчуваємо себе найщасливішими людьми у світі.