» » Зустріч «Молодь обирає здоров’я»

Зустріч «Молодь обирає здоров’я»

Дата: 24-03-2017, 17:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 24 березня весь світ відзначає День боротьби з туберкульозом. Саме цього дня, ще у далекому 1882 році, німецький лікар Роберт Кох відкрив мікобактерії, які викликають туберкульоз.
              
Хто найбільш уразливий до туберкульозу, шляхи поширення збудника, симптоми захворювання, як поширюється інфекція… Студенти нашого університету дізналися під час зустрічі «Молодь обирає здоров’я», яку організував колектив відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ.
 
Лікарі-фтизіатри диспансерного поліклінічного відділення Тернопільського обласного протитуберкульозного диспансеру Лариса Павлівна Мельник та Людмила Борисівна Головатюк сформували уявлення студентів про туберкульоз як небезпечне інфекційне захворювання, ознайомили їх зі збудником, умовами інфікування, та багато іншої цікавої інформації було запропоновано під час пізнавальної бесіди. Також було проведено скринінгове анкетування студентів для того, щоб виявити людей, які потребують обстеження на туберкульоз.
 
Особливу увагу під час зустрічі було звернено на профілактику хвороби. Юнаки і дівчата отримали пам’ятки «Туберкульоз. Шляхи запобігання» та переглянули відеопрезентацію про цю недугу.
 
Пам’ятайте! Щоб не захворіти на туберкульоз, необхідно повноцінно харчуватися, уникати шкідливих звичок, дотримуватися здорового способу життя!