Хресна дорога

Дата: 12-04-2017, 10:48 | Автор: Відділ гуманітарної освіти та виховання

 Людина приходить у цей світ і живе один раз. За своє життя вона мусить навчитися мудрості, а мудрість, як стверджує Біблія, у тому, щоб навчитися любити Бога і людей.
 
У хвилини радості і смутку, тривоги і розпачу ми, українці, завжди звертаємося до Господа у молитві, благаючи про захист і опіку.
 
Ці особливі передвеликодні дні спонукають усіх нас наблизитися до Бога, по-новому побачити й відчути себе в світі, оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще бути милосердними і благородними, як того навчає нас Господь.
 
Без віри немає людини, як немає її без пам’яті, без відчуття свого роду, без отих вічних, як світ, заповідей: не убий, не вкради, не чини зла ближньому. Наш життєвий шлях – це великий Божий дар, тож ми повинні пройти його з гідністю.
 
Щоденно тисячі молитов линуть до неба за збереження українських родин, за любов і злагоду в наших сім’ях, за здоров’я дітей і їх батьків.
 
У передвеликодній час уся земля наповнюється глибокою духовністю, звідусіль лунають церковні дзвони, скликаючи вірних християн на богослужіння, а вдячні людські серця, очищені молитвою і каяттям, прославляють Господа Бога.
 
11 квітня біля університетської каплички було людно. За участю отця Василя Чамарника та народного аматорського вокального ансамблю «Галичанка» (художній керівник Мирослава Бурик) відбулася «Хресна дорога». Усі присутні, студенти та працівники ТНЕУ, з трепетом у душі згадали євангельські оповіді про події, що передували Христовому Воскресінню.
 
Тож відкриймо свої душі Всевишньому, просімо наповнити їх духовною силою та надією.