» » «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір»

«Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір»

Дата: 19-05-2017, 10:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вісімнадцятого травня в Тернопільському національному економічному університеті відбулося урочисте відкриття ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні детермінанти фіскальної політики: локальний та міжнародний вимір», організованої колективом факультету фінансів ТНЕУ та економічного факультету Гданського університету.

У конференції взяли участь представники шести внз-партнерів, серед яких Гданський університет (Республіка Польща), Технічний університет в Кошице (Словацька республіка), Вроцлавський економічний університет (Республіка Польща), Економічний університет в Катовіце (Республіка Польща), Краківський економічний університет (Республіка Польща), Університет в Чеській Будейовіце (Чеська Республіка).
 
До слова, до роботи наукового заходу долучилися 16 представників іноземної делегації.
 
З вітальним словом до науковців звернувся ректор Тернопільського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор Андрій Ігорович Крисоватий: «Тернопільський національний економічний університет живе цікавим життям і саме сьогодні в стінах нашого університету проходить Міжнародна науково-практична конференція, яка пов’язана із дослідженням фіскального простору. Надзвичайно приємно, що до нас долучилися учасники більше ніж 10 країн. До слова, найбільша делегація приїхала із Польської Республіки і з Республіки Словаччина. Ми надзвичайно раді, що до нас приїжджають науковці такого рівня, адже це говорить про те, що в Тернопільському національному економічному університеті дійсно є наукові школи світового рівня».
 
«Метою конференції є напрацювання спільних підходів стосовно реалізації фіскальної політики і створення максимально ефективного фіскального простору. Це дуже важливо для нас, адже Україна зараз перебуває на етапі впровадження реформ, тому для нас дуже важливий досвід сусідів, які пройшли ці етапи реформування дещо швидше, і я впевнений, що вони мають чим з нами поділитися, а саме: використання практичного досвіду, досвіду науковців, можливість ефективніше і швидше застосовувати будь-які реформи. Тому що, від цього залежить наскільки буде комфортно бізнес середовищу, наскільки будуть ефективні надходження до місцевих бюджетів і відповідно від цього залежить розвиток громади, розвиток міста і реалізація багатьох суспільних проектів.
 
Хочу подякувати особисто ректору та колективу Тернопільського національного економічного університету тому, що дуже багато успішних речей, які в Тернополі вже реалізовані і ще будуть реалізовуватися відбуваються за участі академічної спільноти вишу», – звернувся до учасників конференції міський голова Тернополя Сергій Віталійович Надал.
 
У роботі взяли участь представники влади міста Тернополя, Тернопільської області, Фіскальної служби України, Митних органів, представники страхового бізнесу України, професорсько-викладацький колектив факультету фінансів ТНЕУ.
 
Зі словами вітань до учасників конференції також звернулися начальник митного поста «Тернопіль-центральний» Тернопільської митниці ДФС, радник податкової та митної справи І рангу Шлюсар Іван Омелянович, заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області, радник податкової та митної справи І рангу Господарик Сергій Степанович, директор департаменту фінансів Тернопільської обласної державної адміністрації Скибиляк Степан Іванович, заступник голови правління Тернопільської обласної громадської організації «ПАРТНЕРСТВО» Василевська Галина Василівна, директор Тернопільського агентства СК «ТАС» Яцишин Наталія Зіновіївна, проректор з наукової роботи ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Задорожний Зеновій-Михайло Васильович, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність), доктор економічних наук, професор Монастирський Григорій Леонардович, декан факультету фінансів ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Кізима Андрій Ярославович.
 
Привітали учасників наукової зустрічі й гості з-закордону: представник економічного факультету Ґданського університету, координатор польсько-української співпраці др Мірослав Йодка, заступник декана економічного факультету Ґданського університету др Томаш Ґутовський, директор Інституту транспорту і морської торгівлі економічного факультету Ґданського університету Ольга Дембіцка, завідувач кафедри макроекономіки економічного факультету Ґданського університету др габ. Професор надзвичайний Пшемислав Кулавчук, уповноважена ректор Вроцлавського економічного університету щодо співпраці з ТНЕУ др габ., професор надзвичайний Анетта Зелінська.  
 
За результатами роботи учасників конференції буде опубліковано колективну монографію «Новелізаційні тенденції фіскальної політики в європейському економічному просторі».
 
Результатом роботи учасників заходу стане напрацювання спільних підходів до реалізації фіскальної політики і формування ефективного фіскального простору.