» » Відбулися зйомки «Великодніх зустрічей у ТНЕУ»

Відбулися зйомки «Великодніх зустрічей у ТНЕУ»

Дата: 29-03-2012, 12:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Зйомки святкової програми «Великодні зустрічі у ТНЕУ» пройшли 21-23 березня у виставковій залі університету.
У цій затишній світлиці, за добрим українським звичаєм, у щирому родинному колі разом із господарем свята — ректором ТНЕУ С. І. Юрієм, молодими науковцями та студентами зібралися друзі нашого навчального закладу. Це відомі і шановані люди нашого краю — заслужений артист України, бандурист-віртуоз Дмитро Губ’як, народний артист України, директор Тернопільської обласної філармонії Ярослав Лемішка, учасниці вокального тріо «Солов’ї Галичини»: заслужена артистка України Надія Татарчук, Оксана Лісовець та Наталія Бойко, лідер гурту «Світозари» Ігор Яснюк, колекціонерка борщівських вишиванок Віра Матковська, фотохудожник Михайло Урбанський, майстриня з кераміки Галина Жук, народна майстриня з гончарства Ольга Мельничук, народна майстриня з писанкарства Надія Волощук, майстер народної творчості, лялькарка Людмила Павлова, майстрині української вишивки Олена Перкій та Марія Стельмах, тернопільський поет Василь Дерій, директор ресторану «Галич» Галина Головецька і кулінар Мирослава Феш.
Після вітального слова ректора полинули яскраві мистецькі вітання учасників творчих колективів Тернопільського національного економічного університету — гуртів «Оксамит», «Струни серця» та «Називний відмінок», солісток народного театру пісні «Для тебе» Катерини Іванчук, Наталії Цар, Тетяни Шарган, Ірини Новомлинської, Оксани Корзун, вокального ансамблю «Краплинки» та його солістки Роксолани Залізняк, студенток ТНЕУ Тетяни Івасенко та Оксани Кузів, солістки гурту «Оксамит» Уляни Гевко. Учасники фольклорно-етнографічної студії «Святочні гердани» водили гаївки, а студенти університету у борщівських вишиванках з колекції Віри Матковської розповідали про народні звичаї, пов’язані з Великоднем. Цікаві хореографічні композиції представили на святі учасники народної студії сучасної хореографії «Т.А.Н. Г. о», народного ансамблю танцю «Пролісок» та театру танцю «Експресія».
Світлими почуттями віри і любові, родинної радості і тепла наповнили серця присутніх Оксана та Лілія-Марія Крисоваті, виконавши пісню «Мама і донечка». До речі, участь у зйомках брали також діти та внуки працівників університету.
Святкову програму «Великодні зустрічі у ТНЕУ» транслюватимуть на каналі «TV-4» у період Великодніх свят.